ПОГРИЖЕТЕ СЕ ЗА КРАКАТА

krakПрез цялата година краката страдат, било заради твърде тесни обувки, било заради зле проветряваните маратонки. Възползвайте се от лятото, за да ги оставите да дишат и да им придадете нежност и свежест.

 

Погрижете се да бъде гладка кожата на краката ви. За да чувствате краката си леки, отстранете мъртвите кожички по стъпалата си. Потопете ги в топла вода и после изтъркайте петите, като внимавате да не натискате много.

 

ИЗПОЛЗВАЙТЕ ПОЧИСТВАЩИ КРЕМОВЕ – има козметични средства за отстраняване на мъртвите кожички. Те се нанасят върху крака един-два пъти седмично, задължително под душа. С върха на  пръстите се масажира целия крак, като повече се набляга върху петите и големия пръст. После, изплакнете с вода.

 

ПОДХРАНВАЩА БАНЯ – потопете краката си в хладка вода и ги оставете да престоят така десетина минути. Банята ще бъде още по-отпускаща, ако я обогатите с морска сол или лимонов сок /заради релаксиращото му действие/.

Хидратирайте краката си. За да изглежда кожата ви като кадифена, използвайте хидратни кремове или гелове. Най-подходящото време за това е нощем преди сън. Задължително обувайте чифт памучни чорапи. Сутринта, когато се събудите, ви гарантираме крака като на бебе.

Няма нищо по-неприятно от това краката ви непрекъснато да се потят. Повечето от половината жени страдат от този проблем, тъй като стъпалото изобилства от потни жлези.

 

ДЕЗОДОРАНТИ – те отстраняват неприятните миризми. Не пропускайте от време на време да масажирате краката си, както и да посещавате педикюрист. Колкото до лака всичко е позволено. В зависимост от предпочитанията ви, изберете пастелни или ярки цветове. Със седефените лакове краката изглеждат като излезли от приказка.

 

НАМЕРЕТЕ ПОДХОДЯЩИ ЗА КРАКАТА СИ ОБУВКИ – избягвайте изкуствените материи, които благоприятстват потенето и образуването на бактерии. Освен това редовно сменяйте обувките си. Заклети врагове на краката ви, маратонките, носени ежеднево, запарват.

 

ИЗРЯЗВАЙТЕ НОКТИТЕ СИ ВИНАГИ ПОД ПРАВА ЛИНИЯ. ПОСЛЕ ИЗПИЛВАЙТЕ ЪГЛИТЕ, КАТО ЛЕКО ГИ ЗАОБЛЯТЕ.