ПЕРФЕКТЕН ГРИМ

grimГРИМ ЗА МАГНЕТИЧЕН ПОГЛЕД

– При раздалечени очи гримирайте само долната половина на клепача. Във вътрешния ъгъл на окото нанесете тъмна сянка и я разтрийте навън.

– Вътрешния ъгъл на окото трябва да остане със силен цвят, докато външната сянка е съвсем слаба.

– Ако очите ви са силно сближени, трябва да подчертаете външната страна и да осветлите вътрешната. Нанесете във вътрешния ъгъл на окото съвсем светъл тон и го разтрийте добре. Над външния ъгъл сложете тъмна сянка и я разтрийте към веждата. Може допълнително да подчертаете външните страни с тъмен молив.

– Рядко се случва жената да реши, че очите й са твърде големи, и да иска да ги намали. Големите очи се възприемат за изразителни и красиви. В някои случаи обаче те изглеждат като разцепени и е добре да бъдат намалени оптично. Това се постига с много тъмни тонове.

– Вътрешните ръбове на миглите трябва да бъдат силно подчертани. Нанесете тъмни сенки за очи от вътрешната страна и ги разнесете навън.

 

НЕ ПЕСТЕТЕ СПИРАЛАТА

         За да уголемите оптично малките очи, нанесете светла сянка във вътрешния ъгъл на окото. Разтрийте я към средата и там поставете тъмна сянка. Тя се разпределя навън  и нагоре и към веждите. Ако нанесете малко сянка с цвета на кожата под долните мигли, за да подчертаете дискретно очите, ще уголемите бялото на окото.

         Бъдете внимателни, за да не изрисувате под очите си дебели греди. Много светлите сенки /светлосините, светлозелените/ оптически намаляват очите. Те изглеждат неестествено, особено на дневна светлина. Ако ги нанесете обаче непосредствено под веждите, очите ви ще изглеждат по-големи.

 

СОЧНИ УСТНИ

         Ако сте с много тънки устни, използвайте молив в естествен цвят /близък до този на устните/, за да може допълнителното очертаване да остане незабележимо. След това нанесете подходящо червило.

         Тънките устни може да уплътните и като използвате червило с лек кафеникав оттенък и с перлен блясък. Блясъкът за устни в не много ярък цвят или в меден оттенък придава повече обем и чувственост.

         При по широка долната устна, покрийте я с червило с тон или два по-светло от това на горната устна.

         Имате ли широки устни, нанесете по средата по-тъмно червило, което към краищата постепенно изсветлява.