ОТСЛАБВАНЕ С АРОМАТИ

аромати за жени

Аромасажът е цял букет от положителни емоции. Този който го практикува редовно, няма проблеми с излишно тегло независимо от вида на използваните благовония. Силният аромат е само едно от ценните свойства на етеричните масла. Почти всички са силни антисептици. Благодарение на това си свойство етеричните масла са ефикасни за обработка на рани и изгаряния. Етеричното масло е единствената субстанция , способна да проникне през кожата вътре в тялото.

Всички други лекарства попадат там чрез кръвта, което значи , че минават през цялата храносмилателна система или като минимум-през черния дроб, даже да са необходими в една единствена точка. Друго уникално свойство на етеричните масла е способността им да хармонизират, да нормализират различните процеси в организма. Например едно и също вещество може да се използва за повишаване на ниско артериално налягане и за повишаване на ниско.

 

ЕТЕРИЧНИТЕ МАСЛА И ТЕМПЕРАМЕНТА НА ХОРАТА – За хората с по-жизнен и позитивен характер са подходящи маслата  от бергамот, валериан, върбинка, карамфил, индрише, лавандула, мента, роза, сантал, резене, чаено дърво. За меланхолици и флегматици са подходящи етерични масла от анасон, портокал, жасмин, кипарис, канела, лимон, маточина, розмарин, лайка, бяла ела, салвоя.

 

И ОЩЕ НЕЩО – Истинските етерични масла не могат да бъдат евтини- за получаване на малко флаконче е необходимо огромно количество суровина. Евтиното етерично масло в най – добрия случай е разтворено с обикновено растително. Лесно е да се определи това-истинското етерично масло, къпнато на лист хартия, се изпарява напълно без да оставя мазно петно. Най-лошото е ако пред вас стои синтетичен аналог на етеричното масло. Такива ароматизатори не притежават свойствата на природните субстанции – те само имитират техния мирис и за масаж са безполезни.