Обувки на платформи или с висок ток

Обувки на платформи или с висок ток

През таз годишния сезон пролет-лято изключително нашумяха обувките на платформи, те все повече печелят сърцата на дамите. Ако и пред вас стои дилемата дали да изберете обувки на платформи или обувки с висок ток нека да ви представим предимствата и недостатъците на двата типа обувки и кога са по подходящи едните и кога другите.

Обувки на платформи

Обувките на платформи са много удобни и леки. Те дават сигурност на стъпалото, предпочитани са за по-дълги пешеходни преходи. Съчетаните между сандал и обувка, прави обувките на платформа много предпочитани през лятото, защото не запарват крака. От друга страна възможността жени, които не са свикнали да ходят на токчета могат без проблем да носят обувки с платформи 6-8 см. без да изпитват дискомфорт.

Обувки с ток

Обувките с висок и средно висок ток са класика в женския стил на обличане. Те удължават краката и ги правят да изглеждат по грациозни.  Те предават изключително стегнат и завършен вид на женската визия. Въпреки, че високия ток царува в женската мода повече от 50 години има много жени, които не са свикнали да обуват високи токчета. До голяма степен тези обувки са неудобни и продължителното им носене изморява краката, натиска върху петата и предните части на пръстите е голям, а нестабилността на походката е друг проблем.

Кога да изберем обувки с платформи

Обувките с платформи са изключително подходящи за ежедневни излизания. Много добре се съчетават както с къси панталонки така и с ежедневни поли. Когато избирате обувки с платформа добре е да се замислите да ги съчетаете с дамската чанта. Изключително модерни са платформите с декорация от цветя и ресничести мотиви.

Кога да изберем обувки с ток

Обувките с ток са подходящи за вечерни събирания на ресторант, бар или дискотека. Въпреки, че не са от най-удобните обувки за тази цел, те придават изключителна женственост на краката. Добре се комбинират както с къси (секси) рокли, така и с дълги официални вечерни рокли. Ако сте решили да впечатлите и спечелите сърцето на някой мъж със сигурност това са обувките, които ще му направят едно добро впечатление. Много важно е правилното съчетаване на тоалета с обувките.

Имайте в предвид, че най-важното при избирането на единия или другия вид обувки е вие и вашите крака да се чувствате удобно в тях.

Обувки на платформа и висок ток