ЛЕТНИТЕ РОКЛИ ВЪЗКРЕСЯВАТ ДУХА НА ПЕТДЕСЕТТЕ

ЛЕТНИТЕ РОКЛИ  ВЪЗКРЕСЯВАТ ДУХА НА ПЕТДЕСЕТТЕ

ЗАКРЪГЛЕНИТЕ ДАМИ ИЗГЛЕЖДАТ ДОБРЕ СЪС СВОБОДНИ МОДЕЛИ ДО КОЛЕНЕТЕ. СЕКСАПИЛНИТЕ ЖЕНИ СТАВАТ ОЩЕ ПО-ПРИВЛЕКАТЕЛНИ, АКО ЗАЛОЖАТ НА СИЛНО ВТАЛЯВАНЕ  И ШПИЦ ДЕКОЛТЕ.

Едва ли има жена, която да не се е замечтавала пред красива рокля, изложена на моден бутик. Преди да я купите обаче, добре преценете дали кройката й съответства на особеностите на вашата фигура. През това лято са хит моделите в духа на 50-те години на ХХ век.

Предлагаме ви няколко съвета, които ще ви помогнат да се ориентирате в морето от примамливи предложения.

Ако фигурата ви е с пирамидална форма – с тесни рамене, малък бюст и широк ханш, най-добре ще ви стои модел от ефирен плат, които е прибран в горната част, а надолу рязко се разкроява. Препоръчително е роклята да е със съвсем къси или изобщо без ръкави, друг вариант е да допълнена с тънки презрамки. Деколтето й трябва да е щедро – щпиц или квадратно.

В обратния случай, ако тялото ви напомня на обърната надолу  пирамида – с широки рамене, пищен бюст и фини крака и талия, ще изтъкнете своята привлекателност с предложение с тричетвърти или дълги ръкави и широка горна част. В случай че възрастта ви го позволява, можете да заложите на рокля със скъсени пропорции, за да фокусирате вниманието върху стройните си бедра. Подчертайте ханша с колан.

Жените с мъжки пропорции – широки рамене, малък бюст, недобре оформена талия и плоски задни части, могат да добавят извивки към тялото си с драпирана рокля тип ‘’прегърни ме’’. Още по добре ще е тя да е с дълбоко деколте и висока талия. Комбинирайте я със сексапилни аксесоари като обувки на високи токчета, лачена чанта и дълго колие.

Не бива също да се притеснявате, ако сте закръглени отвсякъде. В такъв случай дрехата трябва да е от меко падащ плат с дължина до коляното. Сложете широк колан малко под бюста – така ще създадете оптическата илюзия, че талията ви е тънка. Ако не харесвате краката си, е желателно дори през лятото да носите фин чоропогащник.

Късметлийките, чието тяло е с формата на пясъчен часовник – с подчертани бюст и ханш, но тънка талияще изглеждат още по сексапилни с рокля с шпиц деколте, тясна горна част, силно пристягане на кръста и леко разкрояване надолу.

През това лято ще сте на гребена на вълната, ако я допълните с няколко дървени гривни и с обувки на токчета с отворени пръсти и пети.