КЪСИТЕ САКА – АКТУАЛНИ ЗА ЕСЕН 2012

kysi-qketaПредстоят хладни дни. Есента започва да напомня за себе си. Необходимо е да си обличаме вече връхна дреха. Замисляме се каква да е?

 

Модни за сезона есен 2011 са късите сака. Трикотажни, ленени, тафтени … Те са изящни като материя и силует, и стоят добре на всяка фигура.

 

Сакото добре акцентира върху женствените форми. Големите ревери и дълбоките деколтета от една страна прикриват женствените форми, но от друга ги подчертават.

 

Саката допълват и подчертават тоалета. Важно е цветово да съответстват на основната дреха – рокля, блуза, панталон.  Кройката най-често е с дълги ръкави, които задължително са прави и завършващи по ефектен начин.

 

Саката променят силуета и придават елегантност на тоалета. Модни в момента са ефектните закопчавания с едно и три копчета.

 

Актуални са вталените тоалети, а талията се подчертава допълнително с джобове, с декоративни шевове.

 

Модното за сезона сако пристяга талията, очертава бюста и рядко прикрива ханша. Дали ще го облечете като връхна  или основна дреха зависи от вас. Хубавото на сакото е, че е практично  и многофункционално, може да се комбинира с всичко.

Сако