КРАСИВИ УСТНИ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ДЕН

ustni

Още в древността жените открили, че червилото е мощно оръжие в прелъстяването на силния пол и забърквали различни помади, за да оцветят устните си в ярък цвят. Днес червилото е задължителна част от макиажа на всяка дама, а пазарът е залят от огромно разнообразие на марки. Все още мярката за това дали едно червило е добро се определя главно от неговата трайност.

Подобно на лицето и устните плачат за периодична ексфолиация. Използвайте суха и не много твърда четка за зъби, за да излющите мъртвите клетки, които са виновни за напукването на устните. Веднага след като приключите с почистването, нанесете плътен слой червило. Очертайте контурите на устните с молив, преди да нанесете избрания от вас цвят. Тъй като моливът е направен от сух материал, той възпрепятства размазването на червилото и запазва яркостта му за дълго.

Друга стратегия за поддържане на свежия цвят е двойното нанасяне на червило. След като нанесете първия слой, попийте устните с двуслойна кърпичка – така ще премахнете излишната мазнина, а избраният от вас нюанс ще се задържи през целия ден. Минете с червило още веднъж устните – дори първоначалният блясък да се изтрие, матираният цвят отдолу ще остане непокътнат.

Ако напудрите леко устните си, преди да ги покриете с червило, то няма да се размаже. Прахообразната смес се смесва с мазнината на продукта и създава устойчивост на цвета.

Забравете за неприятния навик да облизвате периодично устните си – освен че така бързо изтривате червилото си, изсушавате и устните.
Не налитайте на евтини червила само защото ви е харесал нюансът – те могат да доведат до напукване и разраняване на устните.
Пазете червилото на сухо и хладно място – от топлината то се размеква и после трудно се нанася.

 

КРАСИВИ УСТНИ