ЗА КРАСИВ И СТЕГНАТ БЮСТ

бюстХРАНА ЗА ГЪРДИ

Важна роля в оформянето на гърдите има храната.

Ще се радвате на здрав бюст, ако в менюто си включите зърнени храни, сусамени семена, соя, житни кълнове. Яжте повече зеленчуци с тъмнозелени листа. Много полезен е например спанакът. Изключително важни  за изграждане на здрав бюст са и морските дарове – риба тон, херинга и изобщо всякакъв вид риба, миди, скариди…

 

ПРАВИЛНА СТОЙКА

Важно за  красивия бюст е и правилната стойка. Изтеглени назад рамене и изправен гръбначен стълб – това е точната стойка, ако искате гърдите ви да не изглеждат отпуснати и увиснали. С тази стойка ще избегнете поражението на времето, защото с годините кожата се отпуска. Хубаво е да се научите да ходите, изтегляйки нагоре врата, все едно, че носите кошница на главата си като африканките.

 

Гръбначният стълб трябва да не е нито вдървен, нито отпуснат От време на време контролирайте и позицията на таза, независимо дали сте седнали или изправени, трябва да  е успореден на земята.

 

Ето едно упражнение , което ще ви помогне да свикнете да поддържате правилна стойка: В изправено положение облегнете гърба и главата на стената, като държите краката на 7-8 см. разстояние от нея. Сложете едната ръка на тила, а другата зад талията. Протягайте се колкото можете по-нагоре. Задръжте в тази позиция поне 2 минути. Правете това упражнение поне два пъти на ден.

 

ТОНИЗИРАЩО ДИШАНЕ

Изпълнението на дихателни упражнения рано сутрин, веднага след ставане се отразява превъзходно на белите дробове  и тонизира бюста. Ръцете се разтварят настрани и се затварят отпред, вдигат се нагоре и се спускат надолу ритмично, като при първото движение вдишате, а при второто издишате – прави се 10 мин.

 

След това продължаваме с дихателно упражнение от йога. Застанете на крака, изправете гърба, съвсем леко разтворете краката, ръцете са отпуснати, дланта им е обърната напред. Докоснете небцето, точно зад зъбите. Вдишайте през носа, изпълвайки с въздух стомаха и издишайте, като го изпразвате. Вдишванията и издишванията трябва да бъдат ритмични /изпълнявайте ги 2 минути/. Идеално би били, ако имате възможност да завършите с’’ въздушни бани’’, т.е. да оставите бюста си оголен за да подиша чист въздух.

 

Колкото по-тонизирани са гърдните мускули, толкова по-стегнати са и гърдите. Задължително е да сте упорити, защото тези неща не стават от днес за утре , а отнемат време и трябва да се превърнат в начин на живот, ако искаме да имаме красив и стегнат бюст. Можете да посещавате фитнес, плуване.

 

НЕ ТРЯБВА

Не трябва да напълнявате и отслабвате рязко. Честите колебания в теглото ви излагат на риск от неестетично отпускане на кожата и поява на стрии.

 

Не трябва да спите по корем. В тази поза оказвате натиск върху гърдите и улеснявате отпускането на кожата.

 

Не трябва да ядете храни, които съдържат животински мазнини /колбаси, масло/, те оказват вредно влияние върху общото здравословно състояние на гърдите,както на епидермиса и мускулите.

 

Не трябва да се печете без горнище и да посещавате солариум без съответната защита – по този начин се ускоряват естествените процеси на кожата, кото с времето губи тонус и еластичност.

{fsend}

{flike}

ШОК ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ЖЕНИ

Премахнете излишните килограми, най-ефективно в края на лятото

 

Крем против целулит на уникална цена

Ето как да имате по-бели зъби

Ефективен крем срещу НАПУКАНИ ПЕТИ

Бюст