КРАСИВИ НА АБИТУРИЕНТСКИЯ БАЛ – ТЪНКОСТИ В ГРИМИРАНЕТО

grim balКак да бъдете неустоими и красиви на бала? Предлагаме ви няколко задължителни стъпки за перфектния макиаж.

 

Сложете подходяща основа с фон дьо тен или оцветяващ крем. Не са за препоръчване тъмните тонове, защото ‘’загорялостта’’ е препоръчителна за подиумите. Не избирайте и много светъл тен, за да нямате уморен вид.

Равномерният тен прикрива недостатъците. С лек слой пудра туширайте скулите, носа и намалете блясъка на брадичката. Пудрата се нанася с леки и точни движения.

 

ЕФЕКТНИ СЕНКИ – Не се гримирайте в силни и тежки тонове, имитирайки фолк звездите. Тоналността на сенките изберете не според цвета на очите, а на дрехите. Очертайте основата на горния клепач и леко изрисувайте контура на долния. Към веждите изсветлете наситеността, както и в началото на клепача. Светлите гримове са за предпочитане, защото подмладяват. Зрително можете да увеличите окото, ако в края му нанесете по-светли цветове. Външният край на очите на горния и долния клепач изтеглете с молив и туш.

 

ИЗРИСУВАЙТЕ ВЕЖДИТЕ – Модните вежди са тези, които ви отиват. Формата  може да направи лицето прелъстително. Не бива да стърчат косъмчета. Може да ги удължите с помощта на молив. Повдигнете веждите, като под тях сложите светли сенки.

 

ПРЕЛЪСТИТЕЛНИ УСТНИ – Най-добре оформете устните с четчица. Добре изрисувайте контура. В центъра на горната и долната устна удебелете цвета за обем. С един тон по-тъмен молив леко очертайте контура на устните. Едва накрая сложете гланц за блясък.