С КРАСИВИ КРАКА ПРЕЗ ЛЯТОТО

С КРАСИВИ КРАКА ПРЕЗ ЛЯТОТО

Разголени през лятото, краката са звездата на плажа. Подчертайте прелестта им като се погрижите повече за тях.

Изоставени и скрити през по голямата част от годината, краката често  не изглеждат в най-добрата си форма, когато се озоват оголени.

Ако нямате време за педикюрист, положете сами някои грижи за краката си.

ПОЧИСТВАНЕ: преди да отстраните мъртвите кожички по ходилата, си  натопете краката си във вода, за да омекне тъканта. После внимателно, като се стараете да не натискате много силно, изтъргвайте стъпалата си със специален камък.

ИЗРЯЗВАНЕ НА НОКТИТЕ: изрязването на ноктите става задължително под права линия. Използвайте нокторезачка, а не ножица, тъй като тя разцепва нокътя на две. Никога не изрязвайте ноктите си прекалено дълбоко. Не забравяйте, че тяхната функция е да предпазват пръстите ви.

ПИЛЕНЕ: придайте на ноктите на краката приятна овална форма. След като ноктите са изпилени, много по лесно се поставя лак върху тях.

ХИДРАТИРАНЕ: хубав навик, препоръчителен за всички сезони – с върха на пръстите втрийте крем или хидратантно мляко, като започнете от пръстите и стигнете до глезените. Препоръчваме ви крема за пети DERMA V10, който заглажда петата и не позволява нейното напукване.

ЛАКИРАНЕ И РЕЛАКСИРАНЕ: лакирайте с нежни цветове. Ползвайте седефено , ярко розово или пламенно червено. После релаксирайте, като раздвижите ходилата си с уред за масаж.

Ако спазвате тези правила ще имате красиви крака не само през лятото, но и през цялата година.