Коя любов е на изчезване

Коя любов е на изчезване

Коя любов е на изчезване
Любовта е едно от чувствата, което човек изпитва и вярва, че е истинско и силно, но учени от Великобритания установяват, че все по-малко хора се омъжват/женят за човека, който са обичали като тийнейджъри. Младите семейства в Европа са все по-рядко срещано явление, а мнозинството гледат на двойките, които са се бракосъчетали преди 25 като луди и като хора, които правят своята грешка.

Все повече от младите хора предпочитат да се изучат, да направят кариера и чак след това да решат да имат деца. Според британските учени, това е и една от основните причини, за демографската криза на континента.

Всеки четвърти анкетиран на възраст над 60 години отговаря, че е сключил брак на възраст под 25 годишна възраст. При анкетираните хора на възраст под 30 години, всеки седми все още не е минал под венчилото.

В анкетата са взели участие над 2000 души от три възрастови поколения. След анализ на анкетните карти се установява, че младите баби и дядовци са все по-рядко, а първото дете се ражда средно когато майката е на 27 години, а бащата на 30 годишна възраст.

Повечето от лицата над 60 годишна възраст споделят, че са се омъжили/оженили за първата си любов и са били щастливи през цялото време, което са прекарали заедно. А сред младите хора един на всеки тринайсет признава, че се е бракосъчетал с голямата си любов.

От изводите на доклада става ясно, че на изчезване е онази любов, която се заражда невино и може да се изпитва само от деца!

Любов