КОЖЕНАТА ПОЛА СЕ ЗАВРЪЩА

кожена полаОт  славните дни на кожената пола минаха близо 20 години. И макар, че за това време тя не изчезна безследно, не може да се твърди, че имаше, кой знае колко почитателки. Но тъй като един от основните закони в модата повелява рано или късно всичко да се повтаря, дойде и моментът за голямото завръщане на кожената пола. През целия сезон есен/зима тя ще е едно от най-хитовите облекла.

 

Кожената пола без съмнение може да се превърне в силен коз на всяка  жена, спечелвайки й не един и два одобрителни погледа. Не се заблуждавайте обаче, че е достатъчно просто да я носите, за да го постигнете. Трябва да знаете как да го правите, защото в противен случай има огромна вероятност да преживеете модна катастрофа.

 

Предлагаме ви няколко ценни насоки, които със сигурност ще ви спасят от нея.

 

Първото нещо което трябва да запомните, е, че тенсденциите, наложени от световните модни дизайнери, повеляват през идните месеци кожената пола да се носи с дължина малко над или малко под коляното, като по младите жени могат да изберат и ултра мини вариант. С  други думи , на пола до глезените няма да се гледа с добро око от страна на фешън последователките. Да не говорим, че този модел отива на твърде малко жени.

 

Макар по отношение на модела на кожената пола, да разполагате с по-голям избор – права, плисирана, клош или тип прегърни ме, е важно да го съобразите преди всичко с фигурата си. Ако сте слаба , нямате ограничения по отношение на модела, но е препоръчително да заложите на тесния и прав с цепка отзад, който да подчертае достойнствата на тялото ви. В случай, че имате по-широк ханш или пълни бедра, плисираната пола е най-добрият избор за вас.

 

В никакъв случай не купувайте кожена пола, без преди това да я пробвате, разчитайки, че ще ви стои добре, защото е вашият размер. Кожените поли почти без изключение са умалени, а ако си купите прекалено тясна пола, не само, че няма да се чувствате комфортно в нея, но и ще изглежда като нарисувана  върху вас. Не целите това нали?

 

Ключът към правилното съчетаване на кожената пола е горната дреха да бъде изработена от мека  материя, която да е в контраст със строгостта на кожата. Копринените и памучни типове са най-добрият избор, но кашмирът, ангорската вълна и дантелата също са подходяща комбинация. Ризите от деним могат да се съчетават с кожена пола, но само ако държите да постигнете по-предизвикателно излъчване.

 

Мини кожената пола се комбинира най-добре с тясна блуза или пуловер, защото в противен случай таолетът изглежда небалансиран. Колкото до цвета на този модел пола, черно, тъмнокафяво са фаворити. Ако искате нещо по-различно, заложете на  червеното или синьото за излизане вечер и на бялото и бежовото за през деня. Цветът на горната дреха трябва да бъде съобразен  – препоръчително е да е контрастен на тази на полата.

 

В никакъв случай не комбинирайте кожена пола с кожено яке, освен ако тя не е клоширана, а то –  късо. Дори и тогава обаче е препоръчително да са в различни цветове. На кожена пола отиват най-много сака, якета  и палта от вълна, туид и кадифе. За връхните дрехи от деним важи същото правило, както и  за ризите от тази материя – съчетани с кожена пола, те предават по авангарден вид. Затова пък комбинацията с класически блейзър е изключително шик.

 

Ако си мислите, че  не е удачно да носите да носите кожена пола в офиса, много грешите. Изберете си модел  в бежово или кафяво, съчетайте го с по-консервативен топ, като бяла риза например, и гарантирано ще съберете погледите на колегите и от двата пола. Не забравяйте обаче, че чорапогащникът ви трябва да бъде прозрачен или бежов. Черните и цветните може да комбинирате с кожена пола само извън работното  си място.

 

Най-лесният начин да постигнете по небрежен външен вид, когато носите кожена пола, е като я съчетаете с тясна тениска и равни кожени ботуши. Ако пък искате да изглеждате впечетляващо без много усилия, заложете на големи сребърни обици и пръстени. Те се съчетават прекрасно с кожена пола, особено ако е черна или в друг тъмен цвят.

 

Кожената чанта не само, че може да се носи с кожена пола, но е и препоръчителна. Размерът й не е от особено значение, но все пак е добре да е внушителен.

 

Когато обличате кожена пола заложете на боти или обувки на ток, които освен кожени могат да бъдат велурени или лачени. Колкото до цветовете и принтовете, нямате никакви ограничения.

Кожена пола