Как да сме перфектни на работно място през пролетта

Как да сме перфектни на работно място през пролетта

Как да сме перфектни на работно място през пролетта

Пролетта е време през което работоспособността на хората намалява. Времето е прекрасно, а желанието за работа е малко. Но това е и най-доброто време в което може да извлечете максимални бонуси и предимство пред останалите ви колеги и да се харесате повече на вашия шеф. Особено полезна е тази статия за хора, които ще се състезават за повишение в службата.

Не на пролетната умора

Ако започнете да чувствате намалено желание за работа, повишен мързел и спаднал тонус е време да сложите край на тези лежерни чувства. Пролетната умора се бори с много въглехидрати и витамини. Започнете деня с доза мюсли. Те доставят бавно усвоими въглехидрати, които  в рамките на 4-5 часа ще ви доставят на малки дози енергия нужна за да повишите работната си активност.  Витамините стимулират имунната защита на организма и балансират правилното функциониране на всички органи, зареждат със здраве и усмивка. Приема на витамини през пролетта ви зарежда не само със здраве, но и с усмивка. Разбира се не на последно място важна роля в подобряването на работоспособността ви и мощен стимулатор на умствената дейност е кафето!

Подредените хора вършат два пъти повече работа

Безпорядъка и хауса затрудняват всяка работа, въдворете ред във вашия офис. Подредете папките и чекмеджетата, но не само това. Нужно е да подредите работата по приоритети и срокове. Създайте си график със задачите, това ще ви улесни и стимулира за работа. Разбира се не се претоварвайте да свършите всички задачи още днес. Добра идея е да си напишете задълженията за седмица на ред и не приемайте нови ангажименти ако няма къде да ги поберете.

Дрехите са важни

Ако се конкурирате с колегите си за повишение е добре да се огледате и как се обличате. Ако фирмата ви не изисква точно определен дрескод, може да пробвате да смените гардероба си. Все пак навънка вече е пролет температурите са високи, а тъмните цветове остават в зимния сезон. През пролетната мода актуални са свежите цветове, които вдъхват желание за нов живот и много усмивки.

Не на последно място за да сте перфектни на работното място: Усмихвайте се повече, бъдете дружелюбни, помагайте на колегите, пожелавайте всяка сутрин добро утро на всички, поднасяйте на колегите си чаша кафе с любов.

Перфектни на работното място