Как да се лакирам професионално

лакиранеДобре оформеният маникюр е гордост за всяка една жена. Малко от жените в България обаче ходят на професионални маникюристка за да им оформят ноктите и нанесат лака. Повечето жени предпочитат да направят тези процедури сами в къщи, ето защо решихме да напишем тази статия в полза на повечето момичета, които се лакират в къщи!

Едно от най-важните условия за професионално нанесения лак с дълготрайно запазване на цвета и предпазване от изтриване това е ръцете и ноктите ви преди самото лакиране да са добре измити и след това подсушени. Следващото, което трябва да направите е да проверите срока на годност на лака. Никога не използвайте лакове с изтекъл срок на годност, дори да ви изглежда, че все още може да го използвате!
Един много ценен съвет ако ноктите ви са меки, непосредствено преди самото лакиране намажете ги с втвърдител.

Съвети за добро лакиране

1. Преди да нанесете самия лак. Добре е да сгреете леко шишенцето в което се намира лака. Това може да стане като го потъркате за кратко време между дланите си. След това го разтръскайте, за да може течността в шишенцето да се хомогенизира.

2. След като извадете четчицата изцедете лака. По-малкото количество нанася по добре и по-равномерно лака върху ноктите ви. Ако го оставите в по-голямо количество в рискувате лака ви да стои на пластове.

3. Както може би много от жените знаят, често се случва да лакираме кожичките, а отстраняването на лака от ръбчетата на нокътя е много трудно, за да не се достигне до тази ситуация започнете да се лакирате от средата на нокътната плочка.

4. След като допрете четката напоена с лак до плочката на нокътя, плъзнете я, без да я отделяте до повърхността. Движението се спира, когато върха на четката достигне върха на нокътя.

5. След като сте изпълнили съвет 4, по четката би трябвало да е останало съвсем малко количество лак, което се използва за лакиране на страничните части на маникюра.

6. Както повечето жени знаят, за да имате хубав лак еднократното нанасяне на лака връху ноктите не е достатъчно, необходими са поне нанасянето на два пласта. Преди обаче да преминете кум поставянето на втория пласт е добре да се изчака първото лакиране на изсъхне добре.

7. След като вече сме нанесли и втория слой лак е добре да почистим лакираните кожички, те не стоя добре на фона на перфектния ви маникюр. Най-лесно премахването на лака от кожичките може да стане с помощта на коректурен молив. Ако не разполагате с подобен може да изпозлвате лека хитрост. Изнамерете клечки за уши и напоете тампончето с лакочистител. Трябва да работете внимателно!

Лакиране