ЗА ДА СТЕ СВЕЖИ В ГОРЕЩИНИТЕ

йена

ЗА ДА СТЕ СВЕЖИ В ГОРЕЩИНИТЕ

Вземете душ! С памучна кърпа попийте леко водата. Останалата по кожата влага ще ви освежи. Водата трябва да е хладка – от студената след това ще ви бъде по-топло.

От време на време напръсквайте лицето си със студена /не ледена/минерална вода. Можете да я сипете в полуверизатор. По този начин се освежава и най-умореното лице.

 

Ако сте с грим , капнете 1-2 капки  студена вода във вътрешния ъгъл на окото.

Сложете в хладилника шишенце със спирт. Натопете с него тампон от памук, капнете няколко капкu одеколон и с потупване минете по слепоочията, пулса и зад колената. Освежаването е моментално.

Играйте гимнастика 10 минути дневно.

Добре е в топлите дни да изпивате около 2 литра вода. Според специалистите, ако не се приема това количество вода, в края на деня се чувства умора. Студената вода е напитката която най-добре освежава.

Храната трябва да бъде лека. Преимущество имат суровите плодове, и зеленчуци, млечните продукти.Да се избягва мъчно смилаемата храна, силните подправки увеличават потенето. Топлите храни също не са за препоръчване. Консумирайте повече студени супи, а салатите поднасяйте охладени.

Намалете до минимум козметичните средства за да може кожата да ”диша”. Употребявайте само хидратантни кремове. Ако не можете да се откажете от грим и в най-горещите дни нека да е по дискретен.

Облеклото трябва да е от естествени материали, за препоръчване памук в светли тонове и с по голяма ширина.

Неврозата и гневът причиняват прилив на топли вълни. Въздържайте се от кавги.