Избелване на зъбите

Избелване на зъбите

Красивия външен вид на всички хора, но най-вече на жените включва красива и чаровна усмивка, която е първия сигнал за добра грижа за външния вид. В чаровната усмивка се включва не само добре подбрано червило или гланц, но и нещо много по-важно – Зъбите! Красивата усмивка включва бели зъби, които впечатляват винаги заобикалящите ни хора.

Сериозен проблем на българите е устната хигиена. При 63% от населението се наблюдава потъмняване на зъбите или така нареченото пожълтяване на зъбите. Основни парични за оцветяването на зъбите е проникването на различни вещества през емайла на зъбите и оцветяване на дентина. Широко познати са и причинителите на пожълтяването на зъбите като: кафе, цигари различни лекарствени средства и прочие.

Пожълтяването е търпимо до един момент, но в определен стадии си казваме стига толкова време е за промяна и аз искам бели зъби!
Ако и вие желаете вашите зъби да са бели ще ви покажем различните начини по които може да стани това!

Основните начини за избелване на зъбите са два: професионално избелване на зъбите от зъболекар или домашно избелване на зъбите с помощта на различни избелващи пасти за зъби или системи за избелване.

Професионално избелване на зъбите

Този вид избелване на зъби става винаги в кабинета на денталния лекар. Голямо предимство на този вид избелване е, че ефектът е на избелване на зъбите е много бърз само след 3-4 посещения зъбите ви избеляват с до три нюанса като с най-модерните професионални техники за избелване вашия зъболекар може да направи зъбите ви перфектно бели само с едно посещение. Голям недостатък тука обаче е цената, която често отказва жените и мъжете желаещи да избелят зъбите си.

Домашно избелване на зъбите

Корекция на цвета на вашите зъби може да се извърши и в домашни условия. Ако решите да изберете този метод за избелване на зъби трябва да сте в състояние на извършвате стъпките както са описани в инструкциите за употреба и да спазвате часовите диапазони, без да пропускате дни, в противен случай може и да не се справите и ефекта от домашната система за избелване на зъби би била незначителна. Избелването на зъбите с домашните системи не е толкова бързо както професионалните обикновено отнема около 2 седмици, но може да е необходим и цял месец. Голямо предимство тука е доста по ниската цена обикновено системите за избелване на зъби струват около 40лв., а доста по евтин вариант за избелване на зъбите са различните избелващи пасти чиято цена достига до около 10лв. но ефекта от избелващите пасти за зъби става видим след около 2-3 месеца.

Кой вариант бихте избрали зависи само от вас и доходите с които разполагате, лично ви препоръчвам професионалното избелване, но не бива да подценявате и домашните системи за избелване на зъбите!

Избелване на зъбите