СИНДРОМ НА ХРОНИЧНА УМОРА

umoraСИНДРОМ НА ХРОНИЧНА УМОРА

Заболяването има два основни симптома – постоянно чувство за умора и рязко снижаване на работоспособността, бързо изморяване. Характерна особеност на заболяването е че то започва като обикновен грип, но за разлика от грипа слабостта при синдрома на хроничната умора продължава дълги месеци.Роднините, приятелите и колегите приемат  този напълно здрав на външен вид човек за лентяй, а лекарите са убедени,  че си имат работа със симулант.Още повече, че от синдрома страдат най-вече млади хора.

 

Жените, като по-чувствителни натури стават жертва на страданието два пъти по-често.  При различните хора болестта протича различно: При едни като сънливост и болки в мускулите, или не преминаващо трескаво състояние, което може да е така силно изразено, че да замаскира останалите симптоми. При други ненадейно се проявява алергия, а при трети- страх. Синдромът на хроничната умора променя до неузнаваемост характера на човека – от весел и общителен той се превръща в мрачен мизантроп, от силен и уверен в себе си – слаб и нерешителен. Специалистите са открили, че болестта поразява преди всичко онези, чийто имунитет е отслабнал, а нервите им са ”като струни”.

 

Това означава, че най-прости и достъпен за всеки начин на лечение е укрепването на имунната и нервната система. Иделнoто лечение в случая е използването на пчелна отрова.

 

Да възстановим имунитета ще ни помогне прополисът – по 1/3 ч.л. прополис с масло след всяко хранене и преди сън в продължение на месец или външно – като се прави масаж на лицето и тялото.

 

Балансът на микроелементите и витамините може да бъде възстановен с помощта на  меден разтвор: 1 с.л.мед на чаена чаша топла вода се пие сутрин на гладно и привечер преди сън в продължение на един месец. След това се преминава към поддържаща доза – 1 ч.л. мед на чаша топла вода за три месеца.

 

През последните години все по-вече млади хора се обръщат за помощ към лекуващите лекари със синдрома на хроничната умора. След терапия с прополис оплакванията отшумяват, самочувствието след няколко процедури става задоволително, оплакванията от постоянна умора изчезват и пациентите стават бодри, възстановява се работоспособността им.