ГРИМ ЕСЕН–ЗИМА 2011- 2012

ГРИМ ЕСЕН–ЗИМА 2011- 2012

Чудите се на коя точно част от лицето да акцентирате при прехода от лекия летен макиаж към по-смелите тонове на есента? Ето какви ще бъдат предпочитанията на професионалните гримьори през следващите няколко месеца:

ЕФЕКТЪТ БЕЗ ГРИМ – Най-голямата трудност тук е да направите така, че крайният резултат да подчертава естествената красота на лицето. Всичко от което се нуждаете, за да го постигнете, е фон дьо тен, подхождащ идеално на тена ви, светлобежови сенки и червило и туш за мигли.

СЪБЛАЗНИТЕЛНИ УСТНИ – Точно обратен на  ефекта ‘’без грим’’ е този, предизвикан от нанасянето на червило с дързък цвят. Можете да изберете както класическото яркочервено, така и тъмнопурпурно, виненочервено и дори оранжево. Използвайте четка за по-прецизно нанасяне по ръба на устните и не прекалявайте с останалата част на грима. Достатъчно е да сложите малко туш на миглите и молив на веждите си.

ОПУШЕНИ ОЧИ – През последните години този тип грим неизменно запазва позицията си на един от фаворитите на професионалните гримьори. По отношение на цвета на сенките обаче черното и сивото през този сезон ще намират сериозна конкуренция в лицето на синьото, зеленото и лилавото с металически блясък. Те отиват изключително много на кафяви очи и е препоръчително да се съчетават със светлобежово червило.

ЗЛАТЕН ПОГЛЕД – Ако опушеният грим с металически блясък е прекалено тежък и ексцентричен за вас, можете да заложите на не по-малко впечатляващия златист вариант. Просто нанесете сенки в този цвят върху клепачите, а след това и златиста очна линия в основата на горните и долните мигли. Завършете с черен туш.

РУЖ – Руменината по бузите може да изглежда много приятна и естествена, ако знаете какъв точно цвят руж да си изберете и как да го нанесете. Препоръчително е да си вземете червеникавокафяв, а полагането да става с помощта на четка и по посока на горната част на бузите към скулите с кръгообразни движения. Имайте предвид, че ружът подчертава несъвършенствата по кожата, ако имате такива, ги прикриите преди да го нанесете.

РОЗОВ ГЛАНЦ – Той придава на устните изключително женствено излъчване и се съчетава перфектно с тъмен грим в областта на очите. Имайте предвид обаче, че розовият гланц отива преди всичко на жени с по-светла кожа.

Грим

ИЗРАЗИТЕЛНИ ВЕЖДИ – Плътните изразителни вежди са ключът към привличащия внимание очен грим. Подчертайте ги , като използвате молив, който е един тон по тъмен от естествения им цвят.