ПРОЛЕТТА ИДВА С МНОГО ЦВЯТ В ГРИМА

proletta cvetove idva

ЗАБРАВЕТЕ ТЪМНАТА И СКУЧНА ПАЛИТРА, Е СЪВЕТЪТ НА ВИЗАЖИСТИТЕ ЗА АКТУАЛНИТЕ ТЕНДЕНЦИИ НА НОВИЯ СЕЗОН

Визажистите определят две актуални тенденции в грима за сезона пролет-лято – минимализъм и максимализъм. Дневният макиаж е натурален. При правилното му нанасйне той придава на лицето нежно сийние, което е на мода. Сенките за очи са в нюансите на нежносиньо, зелено, розово и лавандулово. Модни са както едноцветните, така и от няколко близки цвята, задължително преливащи.

За вечерта гримът изобилства от дръзки цветове – яркожълто, оранжево, зелено, синьо, коралово… с черна очна линия на горния клепач, за да придаде изразителност на погледа. Веждите са подчертани, но не са толкова натрапчиви в новия сезон. Червилото е яркочервено.

 

Според визажистите най-голямата грешка, която дамите правят, е, че и през деня ‘’товарят’’ лицето с тежък макиаж.

 

Ето и правилата, които трябва да спазваме при нанасянето на грима.

 

Подходящата основа е гаранция за перфектния макиаж. Тоналните средства грундират, за да прикрият несъвършенствата й. При избора им трябва да се съобразите с типа кожа, с нейния тен и  вида на грима – дневен или вечерен. Лицето се почиства с таолетно мляко и тоник, нанася се хидратиращия крем. Изчаква се да попие и тогава се полага фон дьо тенът. Сухата кожа се нуждае от тонални кремове с овлажняващи и подхранващи съставки. За  мазната с разширени пори, които отделят повече себум, е подходяща крем-пудрата. Нанася се помощта на плоска козметична гъбичка, като се втрива в кожата с леки кръгообразни движения.. Ако сте прекалили с пудрата, минете  участъците с четка без пудра. Или напръскайте лицето с пулверизатор с  минерална вода – тя ще поеме излишното количество пудра.

 

Задължително Т-зоната /чело, нос и брадичка/ се пудри няколко пъти, за да не лъщи. Може да я подсушите и със специални салфетки. Те абсорбират себума и матират мазната кожа. При перфектна и млада кожа изберете пудра с естествения тен на лицето. Нанесете я в по-дебел слой.

 

Антисептичната пудра, подходяща за възпалена кожа, се полага с памучен тампон, който след процедурата се изхвърля.

Ако веждите са по-рехави, а искате да им предадете повече плътност, гримирайте ги с молив, но в цвят не по-тъмен от естествения.

 

За да задържите по-дълго време върху лицето сенките за очи и червилото, напудрете клепачите, миглите и устните. Нанесете сенките и минете миглите със спирала. Не бива да прекалявате, защото има опасност ресниците да се слепнат.

 

Червилото при дневния грим да е бледоризово или в кафява тоналност. Повечето гримьори залагат на блясъка за устни. При вечерния макиаж-дерзайте с ярка палитра.

Грим