Боядисване на яйца с коприна

Боядисване на яйца с коприна

Боядисване на яйца с коприна
Щом наближи Великден всички трескаво започваме да боядисваме яйца. Традицията повелява първото боядисано яйце да е червено, но останалите може да боядисаме по всевъзможни начини. Днес сме решили да ви покажем една интересна техника за боядисване на яйца с коприна. За целта ще са ви нужни квадратни платове от коприна като дължината на всяка страна на квадрата трябва да е около 15-18см.

Боядисване с коприна

qica boqdisvaneСъвсем случайно научих тази техника за боядисване на яйца. При нея не са ви нужни бои за яйца. Коприната отпуска пастелните си цветове върху яйцето, а ефекта е уникален.

Яйцето се поставя в предварително подготвения копринен квадрат.  Платът се сгъва така, че да образува джоб в който да се съхранява яйцето. Краищата на квадрата се завързват здраво с помощта на гумен ластик. От Външната страна се поставя втори квадрат, малко по-голям от копринения. Този квадрат е задължително да е от памук. Той обгръща първия и се завързва отново с гумен ластик.  Така приготвените яйца се поставят в тенджера с вода, БОЯДИСАНИ ЯЙЦАкоято да ги покрие, добавят се две супени лъжици оцет и се оставят яйцата да заврат, след  като са сварени яйцата се оставят да изстинат. Яйцата се разопаковат и ефекта е зашеметителен!

Боядисване на яйца