БИЖУТА ЗА ЛЯТОТО

БИЖУТА ЗА ЛЯТОТО

Топлите месеци са най-благоприятни за носени на по голям брой бижута, защото през този период те са  не само най-забележими, но и способността им да трансформират таолета е най-голяма. През това лято ще са на мода разнообразни по форма и тип кулиета, обеци, гривни, пръстени и други видове накити. Ето за какво по конкретно става дума:

КОЛИЕТА – Моделите от по няколко реда, които се превърнаха в хит преди няколко години, остават актуални. Изключително разнообразни по отношение на  моделите, стиловете и материалите за изработка, те могат да намерят място на всяко събитие, защото покриват изцяло параметъра между небрежното излъчване и ултра елегантността.

Какъвто и модел да си харесате обаче, внимавайте при съчетанието му с другите бижута и аксесоари и не прекалявайте по посока на броя и големината им.

За почитателките на по дискретните кулиета са предназначени дългите верижки с медальони или други висулки. Те могат да бъдат какви ли не – метални фигурки, малки бутилчици, дори  кръстове. Точно така, те се завръщат на мода повече от триумфално и ще бъдат хит както в малки, така и в много големи размери, както супер изчистени, така и покрити с камъни и други декорации. Ако пък си падате по-по екстравагантното излъчване, може да носите верижката си с кръста не самостоятелно, а в комбинация с друго кулие.

ОБИЦИТЕ – Най-хитовият модел ще са  големите дълги обици.  Също както при колиетата от по  няколко реда, моделите са  изключително разнообразни, което прави избора повече от богат, независимо какъв е стилът ви на обличане. Много актуални ще са също късите обици, но само тези с голям размер. Макар да не са толкова разнообрази, колкото дългите, те са доста по-лесни за съчетаване с другите бижута.

ГРИВНИТЕ – Кръгли, квадратни, триъгълни, дебели, едноцветни, шарени, метални, дървени, пластмасови, кожени, изчистени, богато декорирани – на мода ще са абсолютно всякакви гривни, съчетани по какви ли не начини. Основното правило е да са много на брой и по възможност – различни модели.

Не се заблуждавайте, че носени по такъв начин, гривните могат да се комбинират само с  непретенциозен таолет. Ако ги комбинирате правилно, може спокойно да ги носите и на по-официално събитие като интересен акцент към изчистена  едноцветна рокля например. Какъвто и да е поводът, бъдете внимателни при избора на другите бижута и аксесоари. Те трябва да бъдат максимално малко на брой и ненатрапчиви, защото в противен случай ще изглеждате прекалено претрупано.

ПРЪСТЕНИТЕ – точно както обиците , най-актуални ще са пръстените с размер ХХL. Те са изпитано средство за привличане на вниманието, а при избора на формата, материала за изработка, цвета и декорацията разполагате с абсолютна свобода. Грамадните пръстени могат да се носят с колиета и обици с внушителен размер, но не е препоръчително да се комбинират с много и различни гривни.

КАМЪНИ И ПЕРЛИ – Независимо към какъв вид бижута имате предпочитания, можете да бъдете повече от сигурни, че ще сте в крак с модата, ако изберете модел с полускъпоценни камъни или с перли. Перлите са по-актуални от когато и да било и се срещат не само върху колиетата, гривните и обиците, но и върху пръстени, дълги вериги, фиби, дори и върху колани. Добрата новина е, че изкуствените перли, които до неотдавна бяха абсолютно модно табу, в момента са даже по-популярни от истинските, защото позволяват много по голяма свобода за експерименти при направата на бижутата. Любима на голяма част от водещите дизайнери пък е комбинацията на перли с метал, особено при колиетата.