Аюрведа пътя към хармонията

aiurvedaАюрведа пътя към хармонията

Аюрведа представлява система за грижа за здравето на душата и тялото до постигането на пълна хармония организъм дух. Системата е създадена в Индия. Основните принципи, които спазва Аюрведа това са: терапия и изграждане на здравословни навици на тялото и психиката.

Първоначалните принципи, успехи и учения на тази система са изгубени, до нас са достигнали една много малка част от индийските учения. Въпреки това обаче Аюрведа набира много бърза скорост и става част от хората в развитите страни и то най-вече в САЩ. Аюрведа се разпространява като вид алтернативна медицина.

Пътя на хармонията с Аюрведа

Сутрин човек трябва да помогни на тялото си да се напълни(изпълни) с енергия да се тонизира това става като сутрин след ставане си вземем един хубав душ и масаж с етерични масла.
Ако искате да си направите масажното олио ето я и тайната рецепта от Аюрведа:

– 2 чаени чаши сусамово мляко;
– 1 шепичка лавандулов цвят (при нас в България прилагат цвят от рози, което също е вариант);

Тонизиращия масаж на Аюеведа ранно сутрин започва с леки масажни движени описващи кръгове по кожата на главата, като се използва малко масло, съвсем плавно без някаква рязка граница се преминава към ушните миди следващата зона е слепоочията, бузите, врата тук вече може да смените масаживните движения от кръгови с движения нагоре на долу. Следващите зони за разтривка са гърдите и корема, като Аюрведа позволява тук движенията да са малко по-силни и отново кръгови.

Достигнете ли кръста трябва да знаете, че за тази област както и за седалището най-подходящи движения според Аюрведа това са движенията напред назад. Масажа продължава към бедрата и достига чак до глезените от където се прехвърляте на глезените и петите.

Масажа на Аюрведа не само, че тонизира и ви изпълва с енергия, но помага и на кожата като отстранява токсините благодарение на етеричните масла. След масажа най-вероятно ще забележите колко по-свеж вид има вашата кожа това се дължи на подобреното кръвообращение и по-доброто оросяване на кожата в резултат на масажа.

Аюрведа