РЕВМАТИЗЪМ И ОСТЕОХОНДОРОЗА

revmatizam

РЕВМАТИЗЪМ И ОСТЕОХОНДРОЗА

При лечение на ревматизма трябва задълго да се откажете от месото и да преминете на вегетарианска храна, да ядете колкото се може повече сурови зеленчуци и плодове. При лечение на ревматизъм на ставите, месото изобщо трябва да се изключи от менюто ви. Всички най-нови източници препоръчват да се започне лечението на ревматизма с фундаментално пречистване на организма. Пречистването и гладуването – поне веднъж седмично е задължително, тъй като ускоряват процеса на оздравяването и винаги довеждат до чудесни резултати.

 

Хранителните продукти с киселинен характер трябва абсолютно да се изключат от диетата – захар и продукти със съдържание на захар, мляко, яйца, риба, сладка, оцет, подправки, съдържащи черен пипер, силен чай, кафе, пържена и тлъста храна, приготвена за продължителна употреба.

 

Към всичко това трябва да се прави и масаж на болните места.

 

Препоръчваме ви няколко народни рецепти при ревматизъм и остеохондроза.

 

В бутилка с плътна тапа се сипват 200 гр. зехтин или олио. Добавя се 10-15 червени пиперки и 200 грама почистена газ. Разклаща се хубаво, оставя се за 9 дни на топло място, като се разклаща ежедневно. Тази смес се втрива в кожата за през нощта. Сутринта облечете вълнено бельо и вълнени чорапи.

 

Вземете бутилка с обем 200 гр. Сложете на дъното парченце камфор. Напълнете я с 1/3 терпентиново масло, 1/3 – зехтин или олио, 1/3 – винен спирт. Преди употреба сместа се разклаща. Втрива се, докато попие изцяло в кожата – до сухо и се бинтова за през нощта с нещо вълнено.

 

50 гр. камфор, 50 грама синап, 100 гр. спирт, 100 г. суров яйчен белтък. Начин на приготвяне:  камфорът се разтваря в спирта, в разтвора се сипва синапа, разбърква се, за да се разтвори. Отделно се разбиват белтъците, после се смесват с основния състав. Наяин на лечение: този мехлем се втрива вечер, преди лягане, но така, че да не се попие от кожата, а да остане един слой. Сетне се изтрива със суха марля.