ЕФИКАСНИ РЕЦЕПТИ ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА ЗРЕНИЕТО

o4i

ЕФИКАСНИ РЕЦЕПТИ ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА ЗРЕНИЕТО

За подобряване на зрението всекидневно изпивайте по половин чаша кайсиев сок.

Яжте боровинки във всякакъв вид – пресни , като туршия, като сладко.

Изпивайте 2 пъти на ден преди ядене по половин чаша настоика от магданоз. Пригответе я по следния начин: залейте една супена лъжица магданоз с една чаша гореща вода, оставете за един час и прецедете. Имайте предвид, че магданозът е противопоказен при остър нефрит и цистит.

 

При нарушено зрение ще ви помогне настойка от малинови листа – приема се както вътрешно, така и във вид на компреси. Приготвя се така – една супена лъжица от суровината се залива с една чаша гореща вода, престоява 20 минути и се прецежда. Приема се по една чаша 2-3 пъти на ден.

 

Черните боровинки подобряват кръвоснабдяването на очната ретина и по този начин се обостря зрението. Настои ката от черни боровинки се приготвя по следния начин –  залейте 2 с.л. сушени плодчета  с 400 мл. гореща вода и оставете да престои два часа. Приема се по четвърт чаша 5 пъти на ден.

 

Смесете в равни части от билката очанка/аптечна/, венчелистче от метличина/може и без нея, ако нямате в момента/ и семена от копър. Смесете добре и залейте 2 чаени лъжички от сместа с една чаша гореща вода. Оставете сместа да престои 2 часа, след което филтрирайте през стерилна марля. Капвайте по 2 капки в очите. Можете да промивате със същата настойка по 2 пъти на ден.

 

Цитрусовите плодове също помагат за възстановяване на зрението.

 

Може да опитате и следното – изцедете през марля сок от черни боровинки и разредете с дестилирана вода, в съотношение 1-2. Капвайте от тази течност по 5 капки сутрин преди да измиете лицето си и скоро ще забравите за очилата си.

 

За по-възрастните хора е полезно вечер да вдишват аптечна валерианова настойка. За запазване на зрението в напреднала възраст вечер преди лягане вдишвайте аптечна настойка от валериана. По 10 вдишвания с всяка ноздра и ще получите голямо облекчение.

 

Зрението ви може да се подобри и с козе мляко и по точно суроватка/цвик/ от него. Смесете в равни пропорции със студена преварена вода и капвайте по 2 капки във всяко око. След това си сложете превръзка и полежете половин час, без да въртите очните си ябълки. Правете тази процедура в продължение на една седмица по един път. Зрението ви забележимо ще се подобри, защото очната леща ще набере необходимата сила.