Лечение на мазоли

мазоли на краката БАБИНИ РЕЦЕПТИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА МАЗОЛИ

 

1. МАЗОЛИ

Три-четири вечери поред краката се киснат в гореща вода, след което върху мазолите се слага парче лимон и се завързва с парче плат или бинт да не се измества. Вместо лимон може да се използва кромид лук. Когато мазолът омекне се отстранява.

 

2. МАЗОЛИ

Късче хляб се потапя в оцет, слага се върху парче памучен плат, натопено във восък. Мазолът се превързва. Прави се няколко пъти.

 

3. МАЗОЛИ

Накисват се лукови люспи в оцет в продължение на 2 седмици. Върху мазола се нанася слой с дебелина 1.5 мм. от люспите и се превързва за през нощта. Повтаря се няколко пъти.

 

4. МАЗОЛИ

Отрязва се търколце от лимон и се поръсва със захар. Поставя се върху мазола – в разстояние на 48 часа се налага 4 до 6 пъти.

 

5. МАЗОЛИ

Преди сън краката се напарват с гореща вода, изтриват се до сухо и към мазола се превързва коричка от лимон откъм меката част /най-добре е да се среже връхчето на лимона/.

 

6. МАЗОЛИ

От 10 процентна салицилова, 10-процентна млечна киселина и вазелин се приготвя мехлем. Прави се гореща баня на краката в продължение на 30 минути, след което се намазват мазолите. Това се повтаря няколко пъти. Те побеляват, размекват се и могат внимателно да бъдат отстранени. Изрязват се с чисто и обгорено на пламък бръснарско ножче.

 

7. МАЗОЛИ

Счуква се арпаджик и се смесва с винен оцет. Мазолът се налага вечер.