Лечение на ечемик в окото

okoЛечение на ечемик в окото

Нашите баби преди да се изнамерят модерните средства са лекували ечемика на окото с различни билки и отвари ето едни от тях:

1. Чесън срещу ечемик в окото: Скелида чесън се изчиства и с нея в продължени на два три дена се маже засегната та от ечемика област на окото.

2. Алоето също намира място в бабините рецепти: Използването му става като се срежи листото, после то се напръсква със топла, но не гореща вода. Изцежда се сока от листото и се разтваря в топла вода в съотношение 1:10. Изцедения сок се използва като в него се потапя памучен тампон. Този тампон трябва да седи на клепача поне 20 минути.

3. Лечебната сила на лайката и тука може да помогне. Според народната медицина 3-4 супени лъжици цвят от лайка се заливат с чаша гореща вода. Отварата се оставя да престои 1-2 часа след това се прецежда. С тази настойка се прави вечерно време компрес.

4. Друга народна рецепта за ечемик на окото, когато този проблем се появява често е : пет супени лъжици цвят от невен и три супени лъжици теменужков цвят и заедно с тях се прибавят и брезови реси.