Лечение на циреи

Лечение цирейЛечение на циреи

В началото циреят е обикновена червена пъпка, топла и болезнена. Само за няколко дена тази червена точка, разположена винаги около основата на един косъм, се превръща в инфектирана зона. След една седмица той отделя нишка, жило, което трябва да бъде изтеглено със стерилни ръце, компрес и дезинфекцираща течност.

 

НАЙ УЯЗВИМИТЕ МЕСТА 

причинителят е жълт стафилокок, който има качествата  да мигрира  по различни места на тялото, където има гънки, особено благоприятни за развитието му са – корема, слабините, бедрата, лицето, подмишниците. Лицевата локализация изисква бърза консултация, за да се предотврати рискът от зараза на мозъчните кръвоносни съдове. За да се избегне разпространението и рецидивите, първият изолиран цирей изисква винаги специфично лечение. Разбира се лекарят ще определи дали появата на цирея е резултат  на намаляване имунитета на организма, дължащ се на заболяване, на диабет , на хепатит или на алкохолизъм.

ОСНОВНО ЛЕЧЕНИЕ

комбинацията от медикаменти/антисептични и отстраняващи прилива на кръв/облекчават преди изтеглянето на жилото. След това ползването на антисептичен и заздравяващ крем спомага за предотвратяване на заразата. Антибиотичнотo лечение би отстранило разнасянето на заразата чрез кръвта. Добрата телесна хигиена и дезинфекция на уязвимите тела по тялото би допълнила мерките за лечение. Трябва също да се знае, че в някои случаи витаминозното лечение помага за подобряването на ”терена”, за да се избегне появата на циреи. Едно от ефикасните средства  на народната медицина е сварена коприва, която се налага върху цирея, за да узрее. Лапата се сменя на 8 часа. За същата цел помага и лапа от топла зелена глина, която се сменя на 2 часа.След пукването е необходимо местата да се намажат с антисептични средства.