КИМИОН - НЕ САМО ПОДПРАВКА

kimionПлодовете на кимиона съдържат етерични масла, белтъчини, танини, флавоноиди, смоли и др. Фармакологичните му свойства са свързани на първо място с храносмилателната система и се изразява в стимулиране на апетита, на стомашната, панкреатичната и жлъчна секреция, ускоряване на спазмите и отстраняване на газовете от червата. Увеличава кърмата, регулира менструалния цикъл. Действа противовазпалително на дихателните пътища и намалява болките в белите дробове и бронхите при кашлица.

 

 

Извлееното от растението кимионово масло е превъзходно средство за засилване и хармонизиране на защитните сили на организма. То е особено полезно при различни видове алергии.

 

Чрез хармонизиране и уравновесяване на процесите в имунната система се повлиява предразположението към проява на свръхчувствителност и алергичните пристъпи се разреждат и облекчават. Влияе благотворно при алергия към прах и полени, както и при невродерматит. Освен това масло от кимион понижава кръвната захар и проявява бактерициден, противовъзпалителен и болкоуспокояващ ефект. Потиска образуването на газове, подсилва функциите на стомаха и стимулира храносмилателния процес.

Природният продукт ”КИМИОНОВО МАСЛО капсули х 75” на австрийската фирма ЕСПАРА прави приемането на масло от кимион лесно и достъпно за всеки загрижен за здравето си. Препоръчва се при липса на апетит, тежест и болки в стомаха, жлъчния мехур и черния дроб, при мигрена, недостиг на кърма, за регулиране на менструалния цикъл и като профилактично и помощно средство при алергии и невродермит.

{loadposition debug} 

КИМИОН