Кървящи венци

Кървящи венциКървящи венци

На проблемите в устната кухина трябва да се обръща специално внимание, защото устата е входа към човешкото тяло. Възпалените или кървящите венци могат да причинят големи усложнения ако не се лекуват. Кървящите венци не означават винаги обилно кървене в областите около зъбите, то се проявява и с зачервяване на венците със по-тъмен червен цвят. Не рядко при миене на зъби ако четката за зъби закачи венците се появява кръвоток. Кървенето на венците не причинява видими болки поради факта, че венците са слабо инервирани.

Билки при кървящи венци

Народната медицина отдавна е намерила методи и лекове за справяне с проблема КЪРВЯЩИ ВЕНЦИ. Ето едни от най-популярните народно медицински методи за справяне с проблема.

БЯЛ РАВНЕЦ
От растението се използва главно цветовете в по редки случай се използват и стръковете на белия равнец. Отмерват се около 20г., които се заливат с 1ч.ч. гореща вода. Получената отвара се прецежда, с отварата, която е останала след премахването на цветовете и стръковете на белия равнец, се използва за жабурене. Използвайте тази билка до отстраняване на кървящите венци. Метода се използва и като профилактичен срещу повторната му поява като се прилага поне 2 пъти месечно.

СМРАДЛИКА
Тази билка е широко разпространена в лечението на кожни проблеми. При лечението на кървящи венци от билката се взимат листата. Ще ви е необходимо около 100г. листен материал от смрадлика, които да запарите в 1л. вода. Със запарката след изстиването и се прави гаргара. Процедурата се прави сутрин и вечер. Ако кървенето на венците е обилно и се появява по време на хранене се препоръчва от народните лечители и допълнителна гаргара по обяд след хранене.

ДРЯН
За лечение на кървящи венци с дрян ще ви е необходимо около 10г. сухи дренки, те се запарват с 250мл. вряща вода. След изстиването на отварата се прецежда. останалата течност след прецеждане се използва като устата се жабури.