ХЕМОРОИДИ

hemoroid

ХЕМОРОИДИ

Всяка болест е неприятна, но хемороидите причиняват особена болка и неудобство. Но има лек и за тях. Ето няколко народни рецепти. Открай време знахарите са лекували хемороидите със свежи листа от трепетлика, които се слагат върху хемороидалните израстъци. След ден-два процедурата се повтаря. И така няколко пъти.

 

В гърне се наливат два литра мляко. Вътре се слагат четири големи глави лук. Гърнето се запарва продължително във фурната. После върху гърнето се поставя дървен или картонен кръг, сяда се върху него така, че парата да отива към хемороидите. Тези сеанси се повтарят на всеки три дни. Обикновено след четвъртия сеанс, израстъците, следователно и болките изчезват. Добре е преди процедурата-6 часа преди нея-да се вземе нещо очистително, за да прочистите добре стомашно-чревната система.

 

Събират се цветове на лопен, изсушават се, запарват се като чай, пие се два-три пъти дневно. Напитката спира хемороидални кръвотечения, премахва болките и израстъците.

 

Две супени лъжици корени от бял трън се заситняват и се заливат с литър вода. Ври докато течността остане наполовина. Кисне половин час, прецежда се и се изпива 3 пъти преди ядене.

 

Две-три парчета праз се попарват с вряла вода и докато са още топли, се налагат на засегнатото място.