ЛОЗОВ СОК ПОМАГА ПРИ КАТАРАКТА

grozde

 ЛОЗОВ СОК ПОМАГА ПРИ КАТАРАКТА

Катаракта се нарича потъмняването на естествената леща на човека. Лещата е разположена зад зеницата и нейната функция е свързана с фокусирането и получаването на ясен образ на предмети, намиращи се на различно разстояние пред окото. Потъмняването на лещата води до разсейване на светлината, замъгляване на образите и постепенно намаление на зрението. Към настоящия момент няма доказано лечение на катаракта с капки или таблетки.

Единственото лечение на това заболяване е оперативно. Оперативна намеса се налага тогава, когато пациента не вижда добре телевизор, автомобили и пешеходци, има отблясъци при нощно шофиране и не може да чете. Операцията се извършва по безкръвна и безшевна методика.  С помощта на ултразвук, през 2,75 мм роговичен тунел се изсмуква потъмнялата леща. На нейно място се имплантира изкуствена леща. При този метод на лечение пациентът може да гледа телевизия, шофира или чете още на следващия ден след операцията. Ако все пак решите да се придържате към народната медицина, предлагаме ви рецепта за приготвяне на капки за очи от лозов сок.

ЗА ЛЕЧЕНИЕ СЪС СОК ОТ ЛОЗА ”ПРИ НЕУЗРЯЛО ” ПЕРДЕ – Рязват се лозови клончета – най-добре по време на цъфтеж, така както са на лозата и се прикрепя към тях стерилно шишенце или добре измит, удобен за целта съд.  Когато се събере около 2-3 супени лъжици сок, приберете шишенцето в хладилник. Капвате по 1 капка сутрин и вечер в продължение на 3 дни. Лечението се повтаря след 2 месеца.

ГРОЗДОВА РАКИЯ СЪС ЗАХАР – Вземат се 50г. чист мед 50г. слаба гроздова ракия, добавят  се и 2-3 бучки захар. Разбърква се добре и се оставя на студено. От приготвената смес се капва по 2-3 капки през вечер в болното око, докато пердето напълно изчезне.

ДЕСТИЛИРАНА ВОДА И ПЧЕЛЕН МЕД – Приготвя се разтвор от 150г. дестилирана вода и 40 г. пчелен мед. Вечер преди лягане се капват по 2-3 капки от разтвора. Към разтвора могат да се прибавят и няколко капки лимонов сок и слаба ракия. Процедурата не е приятна , защото се получава парене и щипане, но при достатъчно  дълго лечение е твърде вероятно пердето напълно да се изчисти. В народната медицина се прилага лечението с разтвор от мед и дестилирана вода.