ПРОЧИСТВАНЕ НА ЧЕРВАТА

prechistvane cherva

ПРОЧИСТВАНЕ НА ЧЕРВАТА

В 2 литра изстудена преварена вода се добавя супена лъжица лимонов сок. Течността се излива в съда на Есмарх без наконечник. Края на тръбичката се потапя в олио или зехтин. Положението на тялото по време на прочистването е на колене и лакти. Вдишва се през уста. Коремът е отпуснат. Най-доброто време за провеждане на процедурата е 5-7 часа сутринта, след естествена дефекция.

 

Първата седмица – всеки ден, втората седмица – през ден, третата седмица – през 2 дни, четвъртата седмица – през 3 дни, петата седмица и постоянно – веднъж седмично.

 

Микрофлората се подобрява. Само човек, неосведомен за физиологията, може да прави изводи за вреда от прочистването на дебелото черво и потискането на гнилостните микроорганизми от лимфния сок. А използването на лекарства действително унищожава полезната микрофлора на червата, създава опасни образования, устоичиви към въздействието на лекарствата и особено антибиотиците. Тези вредни микроорганизми съществуват, хранейки се от тялото ни, отделят отпадъчни продукти, като по този начин отравят тялото ни. Това заболяване значително осакатява обмяната на веществата и се нарича дисбактериоза. Причинява големи страдания при децата. Причина за дисбактериозата при децата е отбиването от майката след раждането, липсата на майчина кърма, късното първо хранене с кърма. За съжаление това е и една от причините за развитие на мастит при майките.

Тагове:

Прочистване на черва