БАБИНИ РЕЦЕПТИ ПРИ БРОНХИТ

lechenieВремето се застудява. С това започват настинките, простудите, бринхитите.

 

Наред с приема на медикаменти за справяне с тези здравословни проблеми, нека се доверим и на билките. Те ще помогнат за по-бързото  излизане и възстановяване от болестта. Предлагаме ви няколко изпитани комбинации от билки за справяне с бронхита:

         Смесват се 100 гр. магарешки бодил /кошнички и листа/  80 г. корени от гръмотрън. 2 с.л. лъжици от сместа се залива с 600 г. кипяща вода. Вари се 15 минути на тих огън, кисне 1 час и запарката се прецежда. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти дневно, 20 минути преди хранене.

         Смесват се и се разбъркват внимателно по 50 гр. стръкове от хвощ, 30 гр. стръкове от камшик, 250 гр. плод от шипка и 40 гр. стръкове от бяло подъбиче. 2  с.л. от билките се заливат с 500 г. вряща вода. Варят се 5 минути на тих огън. След изстиване отварата се прецежда. Пие се по 100 г. 4 пъти дневно при хранене.

       

         5 пресни листа мушкато се заливат с 1 ч.л. хладка  преварена или минерална вода. Киснат 20 минути и извлекът се прецежда. Цялото количество се изпива наведнъж. Подслажда се с мед. Пие се 3 пъти дневно по 1 ч.чаша.

   

         Смесват се внимателно по 80 гр. мента и анасоново семе и 50 гр. стръкове от червен кантарион. 2 с.л. от сместа се залива с 600 г. вряща вода. Киснат 10 минути след което отварата се прецежда. Приема се 4 пъти дневно по 120г. 15 минути преди лягане.

    

         Смесват  се 50 гр. стръкове от водно пипериче, царевична коса и стръкове от хвощ. 2 с.л. от сместа се вари 10 минути на тих огън в 500 г. вода. След прецеждане отварата се приема 4 пъти дневно по 1 винена чаша преди хранене.

 

 Бронхит