БАБИНИ РЕЦЕПТИ

бабини рецепти

ПРИ РАЗСТРОЙСТВО

Когато човек почувства, че стомахът му не е в ред, веднага трябва да глътне 3-4 зърна бял боб и да изпие една чаша вода. След един два часа  от разстройството няма да остане и следа

 

ПРИ ЦИРЕЙ НА ОПАШНАТА КОСТ

Взема се пакетче ленено семе и се смила с кафемелачка. Смесва се с малко прясно мляко и се слага на цирея – топло поносимо Сменя се когато изстине, и се прави така докато цирея пробие. След това се взема  една електрическа крушка, стъклото на която се смила на брашно. Към смляното се добавя собствена  плюнка. с която се прави питка и се слага върху цирея, за да извади корена му.

 

ПРИ НАПУКАНИ ПЕТИ

Вземат се 3 листа иглолистен живовляк и се смачкват, докато станат на каша, която се слага върху лист от широколистния живовляк. След това се залепват на петата и се завързват добре с бинт. Отгоре се обува чорап.

 

 ПРИ ГЪБИЧКИ ПО ПРЪСТИТЕ НА КРАКАТА

Сто милилитра екстракт от 2-процентов салицилов спирт и 30 г. пчелен клей, който се натрошава на ситно, се сипва в едно стъклени шише. То се разклаща около една минута за 5 дни, докато клеят се разтвори в спирта. След това сместа престоява още пет дни, без да се разклаща. На повърхността се получава жълто кафява течност, която внимателно се прехвърля в друго шише. Този спиртен екстракт се използва за намазване на пръстите на краката. Мажат се 3-4 пъти по веднъж на ден, през което време краката не се мият.