Шал как да го изберем

Шал как да го изберем

Шалът е задължителен аксесоар за студените месеци. Шалът е практичен – едновременно предпазва от студа и  допълва таолета, а в някои случаи напълно го преобразява. Когато избирате шал, винаги се съобразявайте с фигурата си. Ако сте много слаба и дребничка, не е добра идеята да носите прекалено обемен шал. И обратното – на по едрите дами не отива  къси модели шалове. Също така е добре да знаете, че вертикалните шарки създават илюзия за по слаба фигура, а хоризонталните прибавят килограми. За максимално отслабващ и удължаващ ефект си купете дълъг шал и оставете краищата му да падат свободно отпред.

За да  може да носите шала с години, трябва да заложите на модел от качествени материали. Такива са вълната, камширът, кадифето, памукът и естествената кожа с косъм. Разбира се при избора на  материя, е важно да се съобразим със стила на обличане и финансовите си възможности. Кашмирените шалове например са много елегантни, но за съжаление не са по джоба на всеки.

Що до материите, изборът е между плетивата и кожата.

Шаловете в натурални цветове като черно, бяло, сиво, бежево и кафяво са най-лесни за съчетаване.Ще освежите таолета си, ще привлечете внимание и ще бъдете в крак с модата с шал в тъмночервено, тъмнооранжево, лилаво, синьо или зелено.

Изберете шал, който може да се носи по различни начини. Това ще ви позволи да го слагате с различни таолета.

Актуални този миден сезон са шалове  от кожа с косъм, шалове с качулка, плетени шалове, шалове с къдрички, принтове.

Шаловете от КОЖА С КОСЪМ са безспорната топ тенденция през настоящия сезон. Нй-големите им предимства са, че имат изключително впечетляващ вид, придават ултра елегантност на таолета и могат да се носят с всичко – от джинси до вечерни рокли. Жените, които не са почитателки на на естествената кожа с косъм, могат да заложат на изкуствената. На пазара има доста сполучливи имитации, които са и по-евтини.

Шаловете  с КАЧУЛКА са удобни и със симпатичен външен вид. Шаловете с качулка предпазват от студ едновременно врата, раменете и главата. Ако стилът на обличане ви е по небрежен, заложете на ярките цветове, ако е елегантен, се придържайте към пастелените тонове. Колкото до  материите, изборът е между плетивата и кожата с косъм.

Плетените шалове винаги са били на мода и вероятно винаги ще бъдат. Това се дължи на факта, че са изключително разнообразни, което ги прави подходящи за всякакъв повод. Обемните модели отиват на небрежно облекло, а тези с по-скромни размери и фина плетка – на по-елегантно и женствено  облекло.

Шаловете  с къдрички превзеха модните тенденции през 2010 г. , когато се появиха върху ризи и летни рокли, след това се преместиха върху палтата, а в момента са една от най-горещите тенденции при шаловете. С уточнението, че вместо да са дребни и да служат като акцент, те са големи и дръзки.

Принтовете са друга  тенденция при шаловете, която води началото си от 2010 г. са животинските мотиви. Тигровите, зебровите, гепардовите и змийските шарки са изключителен хит не само  в оригиналния си вид, но и в оцветени варианти като яркосиньо, лилаво и тъмночервено. Принтовете стоят много добре  с кожени якета в стил рок шик, така и с толкова модерните напоследък перелини.

Шал