Подаръци за деца за Коледа

Подаръци за деца за Коледа

Подаръци за деца за Коледа
Коледа е един от най-хубавите християнски празници. На него се празнува рождението на Божия син. По стара традиция на този ден, децата се даряват с дарове. През вековете символите на подаръците за Рождество Христово са се изменили значително. В днешно време подаръците за Коледа не са толкова символични, а по-скоро материални.

Подходящи подаръци за Коледа за деца под 1 година

При избора на подарък за деца под 1 година е важно да се водите от това, че тези деца растат с всяка изминала минута и интересите им се променят с всеки изминал ден. Ако детето е от 0 до 6 месеца най-често им се подаряват бебешки дрешки. Избора на дрехи за най-малките деца обикновено е лесен, защото на етикетите на дрехите е обозначено за каква възраст дете са подходящи.

Хубаво е да имате в предвид, че на малките деца най-често се подаряват дрехи и много от тях са обличани 1-2 пъти.  Ако сте решили да направите подарък за Коледа дреха, добре е да се замислите дали не е по-добре дрешката за бебето да е с интересен надпис като: „На мама и тате сладура“,  „На леля/чичо разкоша“ или някой по закачлив текст.

Подаръци за Коледа за деца от 1 до 3 години

Вече порасналите деца имат значително по-големи интереси и вниманието им е съсредоточено около откриването на невероятния свят, който ги заобикаля. За децата на година и половина изключително подходящ подарък са музикалните играчки. Те не само привличат вниманието на детето, но и ги карат да се забавляват искрено с тях. Тук определено е добре да се замислите и за техните родители, които може би няма да бъдат очаровани от подобен подарък за Коледа, защото ще наруши спокойствието в семейството.

Дрехите и обувките са също друг подарък, който може да изберете за дете за Коледа . Ако заложите на обувки, добре е да ги купите от специализиран детски магазин. Важно е детските обувки да пасват добре на крака на детето, да е удобна самата обувка и да предпазва ствола на детето. Ако сте решили да купите подарък обувки за Коледа добре е да го направите в присъствието на майката.

Подаръци за Коледа за деца от 3 до 6 години

Изключително голямо разнообрази от възможности за подаръци за Коледа има за децата на възраст от 3 до 6 години. Може би един от най-неподходящите подаръци за тази група деца са дрехите.
Характерно за децата в този период е, че се развива тяхната любознателност и експериментално мислене. Добре е да заложите на подаръците насърчаващи креативното мислене. Ако избирате подарък за момче, може да заложите на конструктор. В зависимост от възрастта на детето може да представлява купчета тип лего или да е по-сложен дървен конструктор с гайки, винтове, болтчета и прочие.

Ферми за отглеждане на семена също е интересен подарък, който може да заинтригува малчугана. Микроскоп и изследователски книжки са други подаръци, който могат да се направят за Коледа , разбира се в зависимост от бюджета с който разполагате.

Креативността и творчеството на децата може да се засили и от други подаръци. Дъска за рисуване, а за най-малките има налични килимчета за рисуване, с които децата могат да създадат шедьоври. Любителски музикални инструменти също биха могли да бъдат не само харесван от децата подарък, но и да покажат таланти, които са заложени в детето.

Ако искате да се харесате на детето към подаръка за Коледа не забравяйте да добавите и торбичка с лакомства!

Подаръци за Коледа за деца