КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИ ОБИЧАИ

коледаСВЕЩ ЗА ЛЮБОВ

В нощта срещу Коледа запалете свещ. Поставете я върху бяла хартия нарисувайте стрелка, която сочи на запад. На друг лист напишете желанията си, името си и името на вашия любим. Запалете листа с написаните от вас желания от пламъка на горящата свещ. Пепелта от изгорелия лист поставете върху стрелката нарисувана от вас. Внимателно свийте хартийката на осем части и я заровете под дърво което дава плод.

 

МОЛИТВАТА НА КОЛЕДНАТА ТРАПЕЗА

Преди вечеря най-възрастният казва молитвата – В името на Отца , и Сина, и Светия  Дух. Амин. От молитвата на Богородица, от Христовият печат, от кръста на Исус, от светите мощи, и от моето слово, иди си от дома ми бяс, нечисти, дух проклет, зла сила, лоша магийо. Иди на сухите листа в блатата и мъховете. И нека моето страшно слово, моето баене се чуе сега и в тази минута. Излезте злини и  болести, несполуки и омраза от дома ми и идете там, където ви е изпратил сам Господ Бог, в пустинната земя. И нека моят дом и всички в него, бъдат защитени от зли хора и завистници, от болести магии и уроки. И нека ангели добри ни пазят и закрилят от спънки и препънки.

 

МАГИИ В КОЛЕДНАТА НОЩ

За да имате през цялата година успех и щастие, богатство, здраве, да е изпълнена само с радостни моменти новата година за вас, всичко това ще стане като стриктно изпълнявате магичните ритуали които специално са подготвени за коледните и новогодишните вечери. За този ритуал ще са ви необходими 12 броя ябълки от един сорт.

 

В последните дни от годината /дните от коледа до нова година/ занесете ябълките в двора, градината или в гората и ги заровете на скришно, закътано място. Предложете ги като дар на Гномите, /това са малки духчета – владетели на земята/. Те ще са ви благодарни и ще са доволни от вас и ще ви възнаграждават през цялата година. Това е стар магичен ритуал за да превличате просперитет и напредък за вас през цялата година. Този ритуал се извършва през новогодишната нощ.

 

СМЕСЕТЕ БОБ, ЛЕЩА, ГРАХ И ОТ ТЯХ НАПРАВЕТЕ СУПА. В нея пуснете за всеки член от семейството по една бяла паричка /предварително добре измита/ и тя ще остане като талисман за вас през цялата година, пазете я и не я харчете. Тези растения са символ на плодородието и те ще ви осигурят растеж и просперитет през годината.

 

ДРЕБНИ БОМБОНИ И СЛАДКИ ПОСТАВЕНИ НА ПЕРВАЗА на прозореца в новогодишната нощ са дар от вас към Елфите , /горски духове смятани за най-разумната структура на гората/, а те със своята благодарност, към вас ще ви даряват с различни видове успехи, през цялата нова година.

 

НА 31 ДЕКЕМВРИ ТОЧНО В ПОЛУНОЩ ИЗЯЖТЕ 12 ЗЪРНА ГРОЗДЕ. Всяко едно зърно символизира един от месеците през годината. Докато ядете зърната вие си мислете какво искате за себе си и цялото ви семейство през годината, здраве, спокойствие, просперитет, успех, късмет, любов, хармония. Така ще си осигурите по нещо позитивно и добро за всеки месец от новата година.