Изненада за коледа още от сега

iznenada koledaКоледа е светъл празник за всички. Но най-голяма радост носи на децата, тръпнещи в очакване на Дядо Коледа. Дали писмата им са стигнали до него? И ще изпълни ли той съкровените им желания?

 

За да няма разочарования и сълзи, ясно е кой трябва да се погрижи – родители, баби и дядовци, чичовци, лели. Психолозите съветват, когато избирате коледни подаръци за деца, да избягвате обикновените вещи, необходими във всекидневието. Не препоръчват и прекалено скъпи неща, за да не пострада семейният бюджет.

 

Далеч по-добре е да подготвите  изненадите спокойно, с удоволствие, а не да обхождате изнервени магазините, претъпкани с изнервени като вас клиенти. Затова започнете отрано.

 

Подходът има доказани предимства. Първо изборът сега е голям, второ големите магазини уреждат предпразнични разпродажби на активни цени. Следете за подобни акции и се възползвайте.

 

За да не подроните авторитета на Дядо Коледа, който знае всяко тайно детско желание, проявете изобретателност. Ако не сте се включили в кореспонденция с него, подпитайте наследника си какво очаква да получи. Или се разходете заедно по магазините и следете реакциите му – в какво се заглежда, пред какво се спира, какво иска да изпробва.

 

Между 2 и 4 години хлапетата проявяват интерес към красиви кукли, механизирани играчки, конструктори, велосипеди…Подходящи са и пъзелите с едри детайли, книжките с ярки илюстрации или за оцветяване.

 

Между 4 и 8 години момиченцата вече искат по-специални кукли /пеещи, говорещи, ходещи, напикаващи се и дори раждащи/. Ако вече имат не една и две, може да им купите аксесоари – къщичка за Барби, дивани, гардероб, набор от дрешки, козметика. Ще се забавляват и като се правят на домакини с играчки перални, мивки микровълнови печки шевни машини… За момченцата на тази възраст продължават да са актуални всевъзможни транспортни средства – ел.влакчета, джипове с дистанционно управление и др.

 

От 8-9 години нагоре децата искат по-бързо да пораснат, затова подражават на големите. Ще ги зарадват подходящи подаръци – модни дрешки или аксесоари, качествена детска козметика и парфюмерия – за момичетата, спортни принадлежности като футболна топка, боксови ръкавици и др. за момчетета. По сръчните ще са доволни да се сдобият с комплект отверки, чукове и други принадлежности на домашния майстор.

 

За тийнейджърите белобрадият старец е останал в детството, но това не намалява радостта им от намереното под елхата. Едни безапелационно заявяват какво искат, други предпочитат изненадите. И двата пола днес са заразени от страстта по мобилни телефони, цифрови фотоапарати и камери, МП3 плейъри, компютри. Подходящ подарък са и дисковете с музика или с филми. Кога друг път да ги поглезите и с кутия хубави бомбони или вкусен сладкиш, ако не на Коледа?

 Изненада за Коледа