Какъв подарък да подарим за Коледа

Какъв подарък да подарим за Коледа

В края на календарната година започва едно голямо суетене, защото наближава един от най-големите християнски празници – Коледа. Една от най-обичаните традиции от малки и големи, на този празник е разменянето на подаръци. В днешни дни обаче комерсиалния живот е заменил удоволствието от размяната с удоволствие от материалния израз на подаръка, но въпреки този лек (лично за мен) негативен привкус на тази традиция Коледа е време в което цялото семейство се събира!

Обикновено преди да купим подарък за Коледа се замисляме над няколко прости неща. На първо място за човека, който ще купуваме. От тука идват няколко прости неща – дали е мъж или жена, възраст интереси. След това се замисляме от какво този човек ще има нужда в днешно време хората обикновено имат излишък от неща, а подаръци като четка за зъби, шампоан от години вече са табу и са признак за лоша култура. В днешно време е наистина много трудно да се избере подходящ подарък, но все пак ето ви няколко идеи за стандартни подаръци с които ще зарадвате избрания човек от вас.

Часовник като коледен подарък

Часовникът е един от най-официалните подаръци, които може да направите, подходящ е както за близки така и за по-далечни приятели, познати или членове на семейството. Има обаче редица суеверия според, които часовник не бива да се подарява на любимия човек.

Парфюм за Коледа

Друг подарък, които може да подарите, без да обидите човека и да остани очарован това е парфюм. Разбира се когато купувате парфюм добре е да вземете оригинален, а не тези които се продават из интернет пространството, защото повечето са с недоказан произход и може да бъдат опасни за здравето. Парфюм като подарък е много подходящ за жена и със сигурност ще направите добро впечатление.

Дрехи и хавлии

Подаръците от този род са полезни и практични, но може да ви изиграят и лоша шега, ако не улучите правилният размер. Дрехи по-принцип е по-прието да се подаряват на малки деца на възраст до около 10-12 години. Ако детето не е ваше е добре да се поинтересувате какво обича, има ли материи към които е алергично и прочие. Хавлиите са подходящ подарък, за членовете на семейството, ако подарите на приятел няма да се приеме много положително.

Нещо вкусно за Коледа

Обикновено на запад хората обичат да подаряват на домакините ръчно приготвени храни с които се отрупва масата, ако отивате на гости за Коледа в приятелско семейство е добра идея да приготвите нещо за общата маса. Това не е типичен подарък за определен човек, а е подарък за всички.

Сувенир за къщата

Въпреки, че на Християнския празник Коледа не е добре да се подаряват т.нар. Езически предмети може да се замислите и в тази насока. Има определени предмети като слона например или статуя на Буда, които носят пари и пазят къщата. Разбира се много подходящо за случая е да се подари икона със светец.

Цвете за подарък

Оригинално и доста елегантно, но този път живо. Цветето е стандартен подарък, а колкото по-нестандартно е цветето толкова по-хубав е и подаръка, но нека отново да ви напомним добре е цветето да е живо, защото по този начин ще може собственика му да се радва и любува по-дълго време!

Подарък за Коледа