Начало Любопитно
Любопитно
КАК ДА ВЛЕЗЕМ В РАБОТЕН РИТЪМ СЛЕД ОТПУСКА ПДФ Печат Е-мейл

rabota

 КАК ДА ВЛЕЗЕМ В РАБОТЕН РИТЪМ СЛЕД ОТПУСКА

 

Обикновено след почивка трудовото ежедневие се превръща в непоносимо бреме за нас. Психолозите наричат това състояние след отпускарски синдром. Часовата разлика, смяната на различни климатични пояси, както и натрупаната по време на отсъствието ни работа са в състояние да ни извадят от релси. Проявите на това състояние могат да бъдат различни - някои стават нервни, раздразнителни и избухливи, други се чувстват потиснати и безсилни пред камарата задачи.

 

 
НЕ СВИКВАЙТЕ КУЧЕТО ДА СПИ В СПАЛНЯТА ВИ ПДФ Печат Е-мейл

spalnq-kuche

 НЕ СВИКВАЙТЕ КУЧЕТО ДА СПИ В СПАЛНЯТА ВИ

Учените са установили, че около една четвърт от хората страдащи от безсъние, трябва да се сърдят единствено на своите домашни любимци за това. Те стигнали до този извод  след наблюдение на 300 пациенти от отделение за лечение на проблеми със съня. Повече от половината страдащи от безсъние имали кучета , а 60% от собствениците  на домашни любимци им позволявали да спят с тях, в спалнята.

 
Бактериите и Обществото ПДФ Печат Е-мейл

бактерии и обществоБактериите и Обществото

 

Според проведено мащабно изследване. Хората от обществото не знаят къде на обществените места се съдържат най-много бактерии. Общо взето бактерии има на всякъде и не всички са патогенни или инфекциозни, но в това изследване е обърнато внимание именно на бактериите които причиняват различни заболявания.

 
МАНИЯТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ ПДФ Печат Е-мейл

otslabvane

МАНИЯТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ

Съществува почти незабележима граница между внимателното отношение към телесното тегло и маничта за отслабване. Така  постоянните мисли за храна и талия действат наистина стресиращо и саботират всякакви усилия в посока постигане и поддържане на оптимално тегло. Стресът повишава нивото на кортизола в организма, а този хормон може направо да напомпа шкембето ви. На всяка цена трябва да се сложи край на манията за отслабване, което ще рече:

 
ПЕСИМИСТИТЕ БОЛЕДУВАТ ПО - ЧЕСТО ПДФ Печат Е-мейл

depresiqИма хора, които наричаме безнадеждни оптимисти. За тях няма непоправими беди - каквото и лошо да им се случи, те са сигурни, че '' всяко зло за добро'' и очакват всеки момент доброто да смени лошото.Има и хора песимисти. Тях за каквото и лошо да се случи, то непременно изглежда непоправимо. Те често обвиняват  себе си за всичко неприятно, което става около тях, и не хранят  никакви надежди един ден нещата да се оправят. За съжаление не е без значение дали гледате оптимистично или песимистично  на живота.

 
« НачалоПредишна2122232425СледващаКрай »

Страница 25 от 25
отслабване с лепенки

Още по темата