Начало Бабини рецепти
Бабини рецепти
Лечение на стомашните киселини

stomahЛечение на стомашните киселини

Има различни средства срещу киселините в стомаха, които предизвикват парещо чувство и оригване на кисело.Ефикасно е прилагането на йа-йа /лечебен метод, предшестващ акупунктурата, в рефлексните зони се поставят щипки/. Кожата на втория пръст на краката се защипва отгоре и така престояват три минути. Още преди изтичането на определеното време киселините преминават.

 
Кокоши трън - Лечение

kokoshi tran lechenieКокоши трън - Лечение

 

Кокошия трън не е от вчера или днес, този проблем е познат на старите хора и те също са знаели важността кокошия трън да се лекува, затова сме подбрали няколко рецепти и практики от народната медицина за лекуване на кокоши трън.

 
ДИАРИЯ - ЛЕЧЕНИЕ

разтройство ДИАРИЯ ЛЕЧЕНИЕ

Обикновената, не усложнена диария, която не е свързана с други симптоми,е често явление, което обаче в никакъв случай не бива да се подценява. Препоръчваме ви да се придържате към предписаното ви лечение и диета, което единствено може да ви гарантира успешно излекуване. Водени от желание да ви помогнем и да облекчим състоянието ви , ви препоръчваме да опитате една от следните народни рецепта за диария.

 
Лечение на ечемик в окото

okoЛечение на ечемик в окото

Нашите баби преди да се изнамерят модерните средства са лекували ечемика на окото с различни билки и отвари ето едни от тях:

1. Чесън срещу ечемик в окото: Скелида чесън се изчиства и с нея в продължени на два три дена се маже засегната та от ечемика област на окото.

 
НАРОДНАТА МЕДИЦИНА СРЕЩУ ПРОСТУДА

narodna medicinaЗа простудата допринасят рязкото прохлаждане на организма и отслабналата ни имунна система. Преди да посегнем към хапчетата и сиропите, е по-добре да опитаме първо да си помогнем с лекове от природната аптека. Основното правило е да не пречим на организма ни да се справи с непосредствения виновник за простудата - бактериите и вируси. Специалистите съветват - Пийте по-вече течности. Температурата ще спадне, след като се изпотите добре. Подходящи са билковите чайове, компотите, натуралните сокове и обикновената вода.

 
« НачалоПредишна11СледващаКрай »

Страница 11 от 11
отслабване с лепенки

Още по темата