Начало Бабини рецепти
Бабини рецепти
КИСЕЛОТО МЛЯКО Е ЛЕК ЗА МНОГО БОЛЕСТИ

кисело млякоКИСЕЛОТО МЛЯКО  Е ЛЕК ЗА МНОГО БОЛЕСТИ

Млечнокиселите бактерии подобряват храносмилането, стимулират  перисталтиката на червата и помагат при случаи на запек. Бактериите, намиращи се в киселото мляко, подобряват имунитета, намаляват  случаите на свръхчувствителност и алергия към лактоза. Млечнокиселите бактерии намаляват риска от атеросклероза  тъй като действието им понижава холестерола в кръвта.

 
ЛОЗОВ СОК ПОМАГА ПРИ КАТАРАКТА

grozde

 ЛОЗОВ СОК ПОМАГА ПРИ КАТАРАКТА

Катаракта се нарича потъмняването на естествената леща на човека. Лещата е разположена зад зеницата и нейната функция е свързана с фокусирането и получаването на ясен образ на предмети, намиращи се на различно разстояние пред окото. Потъмняването на лещата води до разсейване на светлината, замъгляване на образите и постепенно намаление на зрението. Към настоящия момент няма доказано лечение на катаракта с капки или таблетки.

 
Лечение на циреи

Лечение цирейЛечение на циреи

В началото циреят е обикновена червена пъпка, топла и болезнена. Само за няколко дена тази червена точка, разположена винаги около основата на един косъм, се превръща в инфектирана зона. След една седмица той отделя нишка, жило, което трябва да бъде изтеглено със стерилни ръце, компрес и дезинфекцираща течност.

 
СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВ ЧЕРЕН ДРОБ

4eren drobПовечето от нас си спомнят за този толкова важен орган само след големи празници, когато организмът е сериозно отровен. И тогава идва ред на диетата и билките, които ще пречистят черния дроб и жлъчните протоци, за да останем здрави и млади. В този наш  орган протичат хиляди, да не кажем милиони химични реакции, които помагат на организма да синтезира собствените си клетки.

 
Гъбички на краката

gabichki1. Всяка вечер краката да се измиват с хладка вода, в която са разтворени  малко сода бикарбонат и няколко капки калиев перманганат. Подсушават се много добре с кърпа, която се ползва само от болния.

2. Болните места се мажат със спирт АНТИМИКОБЕТА/от аптеката/ - 2 пъти на ден. Вечер след манипулация  се обуват чорапи.

 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 10 от 11
отслабване с лепенки

Още по темата