Начало Бабини рецепти
Бабини рецепти
ЛУКЪТ КАТО ЛЕКАРСТВО-БАБИНИ РЕЦЕПТИ

lukАБЦЕС, ЦИРЕИ И ЛУМБАГО

Опича се една глава кромид лук, счуква се на каша и се налага болното място.

 

БРОНХИТ, ГРИП

Яде се всеки ден салата, обилно подправена със суров лук.

 

БОЛКИ В УШИТЕ, ВЪЗПАЛЕНИ ВЕНЦИ

Поставете върху болното място памучен тампон, напоен с пресен сок от кромид лук.

 

 
ХЕМОРОИДИ

hemoroid

ХЕМОРОИДИ

Всяка болест е неприятна, но хемороидите причиняват особена болка и неудобство. Но има лек и за тях. Ето няколко народни рецепти. Открай време знахарите са лекували хемороидите със свежи листа от трепетлика, които се слагат върху хемороидалните израстъци. След ден-два процедурата се повтаря. И така няколко пъти.

 
ЛЕЧЕНИЕ С МЕД И ПРОПОЛИС

medЛЕЧЕНИЕ С МЕД И ПРОПОЛИС

ПРИ ХИПЕРТОНИЯ

Вземете по 1 чаена чаша нектарен мед, сок от хрян, сок от моркови и изцедете 1 лимон. Всичко се разбърква добре. Вземайте по 1-2 чаени лъжички от сместа по 3 пъти дневно 1 час преди хранене или 2 часа след хранене. Не бива да прекъсвате лечението в продължение на два месеца. Съхранявайте сместа в стъклен буркан, плътно затворен, на хладно и тъмно място.

 
КАК ДА СЕ ИЗБАВИМ ОТ ЗЪБОБОЛ

zabНай-простата рецепта - приготвя се гъста отвара от конски босилек, жабурка се с горещата течност от страната, където е болният зъб. Повтаря се няколко пъти.

 

Парче прясна сланина се слага между болния зъб и бузата. Оставя се за 15-20 минути. Болката утихва задълго.

 

В ухото от страната на болния зъб се слага добре измито коренче живовлек. След половин час билката минава и също така задълго.

 
ДРЕНКИТЕ ЛЕК ПРОТИВ ПРОСТУДА

drenka

ДРЕНКИТЕ ЛЕК ПРОТИВ ПРОСТУДА

В диво състояние дрянът се среща из цялата страна до 1500 м. надморска височина. Плодовете му узряват през август-октомври. Захарите в тях достигат 10%, като преобладаващи са фруктозата и захарозата, които лесно се усвояват от организма. Съдържа витамин С, които при кулинарна преработка остава непроменен и се запазва дълго време след това.

 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 8 от 11
отслабване с лепенки

Още по темата