Начало Бабини рецепти
Бабини рецепти
РЕВМАТИЗЪМ И ОСТЕОХОНДОРОЗА

revmatizam

РЕВМАТИЗЪМ И ОСТЕОХОНДРОЗА

При лечение на ревматизма трябва задълго да се откажете от месото и да преминете на вегетарианска храна, да ядете колкото се може повече сурови зеленчуци и плодове. При лечение на ревматизъм на ставите, месото изобщо трябва да се изключи от менюто ви. Всички най-нови източници препоръчват да се започне лечението на ревматизма с фундаментално пречистване на организма. Пречистването и гладуването - поне веднъж седмично е задължително, тъй като ускоряват процеса на оздравяването и винаги довеждат до чудесни резултати.

 
АКНЕ - БАБИНИ РЕЦЕПТИ

lechenie na akneАКНЕ - БАБИНИ РЕЦЕПТИ

Лечение на акне

100 гр. ситно нарязани листа от смрадлика се заливат с 1л. вряла вода. След изстиването се прецежда. С тази течност се правят компреси 2-3 пъти на ден. След това пъпките се намазват със следната настойка - 10 г. цвят от невен се накисва в 50 г. зехтин. Стои 1 седмица, прецежда се и се използва. Едновременно вътрешно се приема запарка от 2 супени лъжици листа от коприва, залети с 400 г. вряла вода и престояли 2 часа. Прецежда се. Това количество се изпива на 4 пъти в един ден, преди ядене.

 
ЛОШ ДЪХ В УСТАТА

losh dahЛОШ ДЪХ  В УСТАТА

Дъвче се парченце корен от перуника, което същевременно омекотява венците.

 

Сутрин обед и вечер след ядене се взема 1 бучка захар с по 3 капки розова вода.

 

1-2 кристалчета калиев перманганат се разтварят в хладка вода до бледорозов цвят. Сутрин , обед и вечер с този разтвор се изплакват устата, носът, глътката, като последната част се изпива. Прави се 21 дни. От това минава и стомашната болка.

 
Кокоши трън – лечение с билки

kokoshi tran lechenieКокоши трън – лечение с билки

Когато кокошия трън е на ръката, се лекува по следния начин - запалена цигара се допира до него няколко пъти на ден в продължение на 3-4 дни.

Парченце прясно телешко месо се залива с ябълков оцет в затворен съд. Оставя се да престои 3-4 дни в хладилник. Всяка вечер мястото се накисва в гореща вода с 1-2 кристалчета калиев перманганат. След това върху кокошия трън се поставя месото и се залепва с лейкопласт, за да не се измести. След около 10 процедури кокошия трън излиза.

 
СМЪКВАНЕ НА ТЕМПЕРАТУРА - БАБИНИ РЕЦЕПТИ

temperatura

СМЪКВАНЕ НА ТЕМПЕРАТУРА - БАБИНИ РЕЦЕПТИ

Изчистват се 2-3 глави чесън и се счукват. Измерва се температурата на болния. Мекото на стъпалото се намазва обилно с мас. Чесънът се слага върху намазаното място. Обуват се чорапи, за да не се размести. За малки деца се държи 5 минути, а за възрастни - 10. След свалянето на чесъна температурата се премерва отново. Ако не се е получило  пълното и сваляне, след 15-20 минути може да се повтори и потрети. Странични ефекти - ако не се намаже стъпалото обилно с мас може да изгори. Същото може да стане, ако превръзката се държи повече от определеното време.

 

 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 6 от 11
отслабване с лепенки

Още по темата