Начало Бабини рецепти
Бабини рецепти
ПРИ ЕКЗЕМА ХИДРАТИРАЙТЕ КОЖАТА

ekzemaЕкземата е хронично алергично възпалително заболяване на кожата. То протича с периоди на обостряне, които обикновено продължават няколко седмици. Не може да се посочи една единствена причина за появяването на екземата. За нейното възникване и развитие оказват влияние много фактори – външни и вътрешни. Но се знае точно какво може да обостри екземата. Това са емоционални претоварвания, горещото и влажното, или точно обратното – студеното време, смяната на водата, неправилното хранене, ‘’екзотичните ястия’’. Козметичните средства също могат да провокират реакция от страна на кожата, особено ако имате предразположеност.

 
ДОМАШНА КОЗМЕТИКА
kozmetikaМЕНТА

 

МЕНТАТА Е ЕЛЕКСИР ЗА СУХА КОЖА – Листата съдържат ментол – съставка на ефирното масло, което разширява кръвоносните съдове и е силен антисептик.

 
ТИКВАТА - ВКУСНА И ПОЛЕЗНА

тикваНастъпи време за тиквите и няколко месеца тя може да присъства постоянно на нашата трапеза. Още повече, че тя не само е вкусен, но и полезен плод поради високото си съдържание на калий, който подпомага диурезата и намалява количеството на албумин в организма. Тиквата намира широко приложение в рационалното и диетично хранене. Подходяща е при заболявания на сърдечносъдовата система, бъбреците, при заболяванията на жлъчката и черния дроб.

 
КИМИОН - НЕ САМО ПОДПРАВКА

kimionПлодовете на кимиона съдържат етерични масла, белтъчини, танини, флавоноиди, смоли и др. Фармакологичните му свойства са свързани на първо място с храносмилателната система и се изразява в стимулиране на апетита, на стомашната, панкреатичната и жлъчна секреция, ускоряване на спазмите и отстраняване на газовете от червата. Увеличава кърмата, регулира менструалния цикъл. Действа противовазпалително на дихателните пътища и намалява болките в белите дробове и бронхите при кашлица.

 
Лош дъх в устата

losh dahПричините за лошия дъх могат да бъдат 101. Обикновено като главна се сочи недобрата хигиена на устната кухина, намаленото отделяне на слюнки, болни венци, зъбна плака. В някои случаи зловонието идва от фарингит, сливици, синузит.

 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 3 от 11
отслабване с лепенки

Още по темата