Начало Бабини рецепти
Бабини рецепти
ПЕРДЕ НА ОЧИТЕ – НАРОДНА МЕДИЦИНА

перде на очитеПЕРДЕ НА ОЧИТЕ – НАРОДНА МЕДИЦИНА
С напредване на възрастта се увеличава възможността при много хора да се появи перде на очите или така наречената катаракта. Понякога пердето се появява на едното око, но в други случаи то засяга и двете очи.
Народната медицина предлага лекове за перде на очи.

 
ЛЕСНИ БАБИНИ РЕЦЕПТИ ЗА КАШЛИЦА

кашлицаПрез зимата често страдаме от простуда и грип. Ако ви измъчва кашлица, която не минава от сиропи и хапове, опитайте с лесни бабини рецепти.

 

 
Ефективни чайове при простуда
prostudaПрез есента и зимата организма лесно се простудява, а една простуда може да ни струва скъпо, ако не предприемем навремени мерки за защита на организма. При първи симптоми на простуда опитайте едно от най-ефективните средства за борба с настинките, признато и от народните лечители и от бабите и от лекарите - горещия чай.
 
ЛЕЧЕБНИТЕ СВОЙСТВА НА КЕСТЕНИТЕ
кестениКестените са известни с лечебните си свойства. Кестените съдържат минерали – калий, фосфор и магнезий, витамините – А, С, В1, В2, В3, микроелементите – мед, флуор и силиций. Дивите кестени обаче не се ядливи.

Всички части на конския кестен съдържат целебни вещества.

 
Чай от дяволска уста
bilkiБилката дяволска уста е широко разпространена билка в народната медицина. От нея се приготвят различни отвари, настойки и компреси. Основно тази билка се използва за лечението на различни женски проблеми и най-вече на женската полова система. Редовното пиене на чай от дяволска уста спомага за по-лесното забременяване, намалява риска от аборт по време на бременността,  укрепва сърдечния ритъм и сърдечната стена, спомага за намаляването на болката при болезнен месечен цикъл. Чая от дяволска уста помага и на жените за преминаването на по-лесно периода на менопауза.
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 11
отслабване с лепенки

Още по темата