Начало Болести и Лечение
Болести и Лечение
Отпушване на запушен нос - лечение
otpushvane na zapushen nosЗапушен нос лечение
През зимния период един от най-честите симптоми на настинката това е запушения нос. Носът е сложен орган на дихателната система само 1/3 от него е видима, останалата част остава скрита за нас. Носът като орган има важна функция за човешкия организъм. Той е покрит с много косъмчета, които пречистват вдишания въздух от прах и алергени, от друга страна лигавицата на носът овлажнява вдишания въздух, а богато кръвоснабдената повърхност на носа спомага за затоплянето на вдишания въздух. Така въздуха, който преминава през носа става по-приятен и пригоден да премине към останалите отдели на дихателната система.
 
Чревната микрофлора, как да я възстановим
chrevna mikrofloraЧревната микрофлора, как да я възстановим
В България най-широко разпространения метод за лечение на заболяванията е чрез използване на антибиотици. Въпреки, че използването на антибиотици е остарял метод и все по-рядко се използва в световната практика, нашите лекари обичат бързите и лесни решения. След употребата на антибиотиците освен опасните микроорганизми, които вредят на нашия организъм, биват унищожени и много микроорганизми, които са полезни и ценни за нашето тяло. Едни от тези микроорганизми се намират в червата на хората и помагат за по-правилното усвояване на хранителните вещества, намаляват гнилостните процеси, произвеждат витамин К и прочие.
 
ДА НАМАЛИМ ВРЕДНИЯ ХОЛЕСТЕРОЛ

holesterolДА НАМАЛИМ ВРЕДНИЯ ХОЛЕСТЕРОЛ
Холестеролът е  органично съединение, което се намира във всички клетки и телесни течности на човешкия организъм. По голямата част от него се синтезира в черния дроб, а останалата се набавя чрез храната. Основни хранителни източници на холестерола са тлъстите меса, черен дроб, бъбреци, яйца, млечни мазнини.

 
Кисти в яйчниците
kistiКисти в яйчниците
Много от жените научават късно, че имат кисти в яйчника. Причините за това са много, но една от най-важните е ниската култура сред българските жени, които приемат за срамно редовното посещение при гинеколог.
 
КАК ХИПЕРТОНИЦИТЕ ДА ОГРАНИЧАТ СОЛТА?

visoko kravnoКАК ХИПЕРТОНИЦИТЕ ДА ОГРАНИЧАТ СОЛТА?
Ако ви открият хипертония /високо кръвно налягане/, първото нещо което ще ви посъветва лекарят е да ограничите солта.
В готварската сол се съдържа натриев хлорид, които има свойство да задържа водата в клетката, а това причинява  повишаване на кръвното налягане.Минималното количество сол, необходимо за нормалното функциониране на организма е 2 г.дневно, а оптималното- 6-7 г.

 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 2 от 39
отслабване с лепенки

Още по темата