Начало Болести и Лечение
Болести и Лечение
Салмонела видове лечение
salmonela lechenieСалмонелата е заболяване, което засяга храносмилателната система и ако трябва да сме още по точни, тя засяга чревния тракт на човека. Инфекцията се причинява от бактерии, които спадат към род Салмонела, който от своя страна спада към семейството на енеробактериите. Пренасянето и попадането на тези бактерии в човешкия организъм става най-често с храната. Честотата на срещане на заболяването не е еднаква през цялата година, значително по високи нива на болни от салмонела се срещат през лятото. Критична група хора за заболяване и усложнения при салмонела са малките деца и възрастни хора с отслабен имунитет.
 
Рахит при новородено
rahit pri decataРахит при новородено
Рахита е болест, която засяга подрастващият организъм. Характерно за това заболяване е липсата на витамин Д, фосфор и калций. За подрастващия организъм на детето наличието на достатъчно количество фосфор и калций в костите е много важно за тяхната здравина и правилна длъжна. При децата страдащи от рахит, количеството на тези два минерала в костите е понижено в резултат на което при рахитичните деца костите са по-слаби и лесно чупливи.
 
Хламидия – симптоми, диагностика и лечение
hlamidiqХламидия спада към полово предаваните болести. Преносител на инфекцията са вагиналния секрет на жената и спермата на мъжа. Много характерна черта на това заболяване е че при около 65% от болните болестта протича без видими симптоми и оплаквания. Обикновено заболяването има инкубационен период от 1 до 3 седмици след заразяването.
 
РАЗШИРЕНИ ВЕНИ ПРОФИЛАКТИКА
разширени вениВсяка втора жена и все повече мъже имат проблеми с вените.

Неправилното кръвообръщение води до подуване на краката, чувство за тежест и видими външни разширени вени.

Рискови за получаване на разширени вени се считат горещите бани като сауна, слънчево облъчване, вани с вряла вода, кални бани, силно прегряване.

 
Как да се предпазим от херпес

херпесМного от жените изпитват истински ужас, щом чуят думата херпес. Повечето от дамите свързват появата на тези образования със зимата и настинките. Истината обаче е че херпес може да се появи дори и през лятото, поради което е нужно да полагаме определени грижи  за да се предпазим от появата на херпес.

 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 9 от 39
отслабване с лепенки

Още по темата