Начало Болести и Лечение
Болести и Лечение
МОЗЪЧЕН УДАР
mozy4en udarМозъчният удар , ако не се овладее навреме води до смърт. В най-добрия случай мозъчния удар става причина за физически увреждания. Хиляди хора претърпяват такива увреждания. В повечето случаи това са парализи и говорни смущения.
 
Коклюш - магарешка кашлица

kashlicaКоклюш  /магарешката кашлица/ е остро инфекциозно заболяване на дихателните пътища. Причинява се от бактерията  Bordetella pertussis.

 

Инфекцията  е силно заразна и се придава по въздушно капков път от болен човек на здрав.  Времето от заразяването до проявата на симптомите на коклюша е от 4 до 23 дни.

 
Причина за болки в ушите
болки в ушитеЕдно от често срещаните състояния на дискомфорт при хората това са болките в ушите. Много хора подценяват това състояние и търсят лекарска помощ едва когато болката в ушите стане много силна и непоносима.
 
СТОМАШНО-ЧРЕВНИ ИНФЕКЦИИ
стомашно-чревниПричини  за стомашно-чревните инфекции се дължи на бактериални и вирусни инфекции.

Един от големите източници на заболяване са басейните с питейна вода и състоянието на ВиК  инсталациите. За да избегнем риска от зараза по този начин е да консумираме бутилирана вода, от сертифициран източник.

 
Рак на кожата - тестове
rak na kojataКожата е най-големия човешки орган. Различни изследвания твърдят, че ако всяка клетка на кожата се постави една до друга, ще се създаде нишка, която да може да обиколи земята 2 пъти по екватора. Дали е така или не, не може да твърдим, знаем със сигурност обаче, че кожата предпазва организма от външната околна среда и като орган натоварен с толкова важна задача неговото здраве трябва да бъде опазвано.
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 7 от 39
отслабване с лепенки

Още по темата