Начало Болести и Лечение
Болести и Лечение
ГЪБИЧКИ В УСТАТА

laborantЛечението на гъбичките в устата /кандидоза/ е трудно и продължително.

 

За да се избавите от тази гъбична инфекция, най-важното е да лишим причинителя на инфекцията от хранителна среда и да му създадем непоносими за него условия.

 
Синузит същност, видове и причина за поява
sinuzitЗаболяването синузит представлява възпаление на лигавицата на синусите. Лекарите разпознават няколко основни вида синузит като ги класифицират в зависимост от продължителността им. Обикновено ги поделят на остър синузит , подостър и хроничен синузит.
 
ПАРАДОНТИТ СИМПТОМИ И ЛЕЧЕНИЕ
усмивкаПародонтозата е свързана с дистрофия на костната тъкан на венците. Те изтъняват, слягат се, зъбите придобиват клиновиден вид и стават хиперчувствителни. Те бавно се  оголват, разклащат се и опадват. Същите последствия се получават и от парадонтита – загуба на зъбите. Това заболяване представлява възпаление и отток на венците и е много по разпространено от пародонтозата.
 
Рак на кръвта какво трябва да знаем
rakРак на кръвта е сред най-широко разпространите заболявания сред хората. По дани на Световната здравна организация (СЗО) около един милион души страдат от това заболяване като почти 50% от тях са граждани на САЩ. В България рака на кръвта е сред четирите най-често срещани форми на рак. По данни на нашите здравни власти страдащите от рак на кръвта в България са около 1400-1700 души.
 
Скарлатина симптоми
lekarСкарлатината е инфекциозно заболяване, което протича с обриви наричано от обикновените хора шарка. Този вид шарка се причинява от бактерии наричани бета-хемолитичен стрептокок от група А. Семейството на този вид бактерии е много голяма има над 50 разновидности, но за човека и причинители на скарлатина са само 5 вида. След прекарване на шарка, човек изгражда собствен имунитет срещу това заболяване.
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 6 от 39
отслабване с лепенки

Още по темата